Tips om te verduurzamen

Verduurzamingstips van Academica


7.033 keer gelezen

Door je woning te verduurzamen doe jij iets goeds voor het milieu. En voor je eigen portemonnee. Want met de stijgende energieprijzen in je achterhoofd, is het goed om na te denken over duurzame alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan manieren om zelf energie op te wekken én je woning goed te isoleren. Hieronder vind je onze verduurzamingstips. Eens per maand wordt deze lijst uitgebreid.

Verduurzamingstips

1. Vloerisolatie

Wanneer jij je vloer isoleert, blijft je huis gemakkelijker de gewenste temperatuur. Je hoeft dus minder te verwarmen of te verkoelen. Hierdoor verbruik je minder energie.
⮞ Wat het je oplevert?

2. Muurisolatie

Ook muurisolatie is een handige manier om je huis op de gewenste temperatuur te houden. En vaak verdien je de kosten hiervoor al met een paar jaar terug. Fijn!
⮞ Hoe pak je dat aan?

3. Dakisolatie

20% van de woningen heeft geen dakisolatie en bij de overige 80% gaat het vaak om een dunne laag met weinig isolatiewaarde. Hoe jij je dak wél goed isoleert?
⮞ Lees snel verder.

4. HR+++glas

Triple glas is een slimme manier om op stookkosten te besparen. Weet jij dat je daar subsidie voor kan aanvragen? Zo wordt het een stuk voordeliger.
⮞ Wij zochten voor je uit hoe dat zit!

5. Warmtepomp

De warmtepomp is mateloos populair. Je vervangt hiermee je cv-ketel en bespaart op verwarmingskosten. In 2022 zullen er 1 miljoen warmtepompen in Nederland geïnstalleerd zijn!
⮞ Meer weten?

6. Duurzame tuin

Wil je van jouw tuin niet alleen een fijne plek voor jezelf, maar ook voor de natuur maken Dan is een duurzame tuin dé oplossing! Van knuffelbij tot regenton. 
Benieuwd?

7. Verwarm je huis met de airco

Verdiep je eens in de mogelijkheid om je woning te verwarmen met een airco. Op die manier verwarm je duurzamen én vaak goedkoper. We zetten alle info voor je op een rijtje.
Hoe dat precies werkt?

Meer verduurzamingstips weten? Vraag het onze experts

Hierboven staat een kleine selectie van manieren om jouw huis te verduurzamen. De hypotheekexperts van Academica kunnen je over veel meer adviseren. Ook over de financiering van deze groene maatregelen. Weet jij bijvoorbeeld dat je je spaargeld vaak niet hoeft aan te spreken? Benieuwd welke financieringsopties in jouw situatie mogelijk zijn? Bel naar 078 648 14 80 of vraag zelf een gratis check aan.

Heb je een vraag? Bel ons!