Triple glas 2022: kosten en subsidie

Verduurzamingstip #4: HR+++glas


4.072 keer gelezen

Het gebruiken van HR+++ (triple glas) is een hartstikke goede manier om je woning te isoleren. Je bespaart hiermee op stookkosten. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wat kost HR+++, eigenlijk? En kan je subsidie voor dit triple glas aanvragen? Wij zochten het uit!

Wat is HR+++ glas?

Triple glas bestaat uit drie glasplaten die een klein stukje van elkaar afstaan. Bij HR+++ glas wordt de ruimte tussen de glasplaten opgevuld door edelgas. Daarnaast wordt er op één van de glasplaten een isolerende laag aangebracht. Hierdoor isoleert het beter dan bijvoorbeeld standaard dubbelglas of HR++ glas.

U-waarde van triple glas

De U-waarde wordt gebruikt om aan te duiden hoe goed glas isoleert. Hoe lager deze waarde, des te beter het glas isoleert. Triple glas heeft een U-waarde rond 0,6. Dit is in 2022 het best isolerende glas. Ter vergelijking: regulier dubbel glas heeft een U-waarde van 2,8.

Wat kost HR+++ glas?

De kosten voor triple glas per m2 lopen erg uiteen. In de regel geldt: hoe meer glas je afneemt, hoe goedkoper het per vierkante meter wordt. In 2022 kost triple glas gemiddeld 170 – 200 euro per m2. Een gemiddeld appartement heeft zo’n 15m2 aan glasoppervlakte terwijl een gemiddelde vrijstaande woning ongeveer 50m2 aan glas heeft. Wil je HR+++ glas installeren? Tip: vraag dan bij meerdere bedrijven offertes op en vergelijk heel kritisch. Zo verklein je de kans dat je teveel betaalt. Gelukkig kan je in 2022 ook nog subsidie voor triple glas krijgen.

Triple glas subsidie in 2022

Vanuit de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kan je een deel van je triple glas kosten terugkrijgen. Om aanspraak te maken op de ISDE, voer je minimaal twee verduurzamende maatregelen uit. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Maar ook extra isolatiemaatregelen tellen mee. Check hier onze verduurzamingstips.

Voorwaarden triple glas subsidie

Wil je subsidie voor triple glas aanvragen? Dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden: 

  • Het glasoppervlak dat wordt vervangen is minimaal 8m2 en maximaal 45m2
  • De kozijnen worden vervangen voor isolerende kozijnen van maximaal 1,5 U
  • Vervangend triple glas heeft een maximale U-waarde van 0,7

Hoogte subsidie triple glas in 2022

Er wordt bij de subsidiebedragen onderscheid gemaakt tussen glas-, kozijnpanelen- en deurisolatie. Bedragen per m2:

  • Triple glas: 150 euro
  • Panelen in kozijn: 115 euro
  • Isolerende deur (U ≤ 1,0): 150 euro

(per maart 2022, voor actuele subsidiebedragen verwijzen we je door naar de website van RVO)

Triple glas meefinancieren in hypotheek? Laat het checken!

Je huis verduurzamen met isolerend glas? Goed bezig! Helemaal als je het combineert met andere energiebesparende maatregelen. De kosten hiervoor kunnen aardig oplopen, zelfs mét subsidie. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de kosten voor vergroening via een duurzaamheidshypotheek te financieren. Benieuwd? Bel met 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter. Onze onafhankelijke hypotheekexperts denken graag met je mee!

Heb je een vraag? Bel ons!