Persoon in hangmat met hond

Alleen een huis kopen onmogelijk? 3 tips voor jouw hypotheek!


24.253 keer gelezen

Alleen een huis kopen heeft voordelen: je hebt alles voor jezelf én je huis is helemaal ingericht naar jouw smaak. Helaas is kopen als alleenstaande starter de afgelopen jaren steeds lastiger geworden. Leennormen zijn strenger en de huizenprijzen duurder. Maar… er is veel meer mogelijk dan je denkt! Bekijk je opties en lees hoe je jouw maximale hypotheek met een paar tips eenvoudig omhoog brengt!

Kan ik alleen een huis kopen?

Met name de stijgende huizenprijzen zorgen ervoor dat een huis kopen voor veel alleenstaande starters onmogelijk lijkt. Wil je weten of je alleen een huis kan kopen? Dan zijn er eenvoudige tools die jou helpen om je maximale hypotheek te berekenen. Dit geeft jou een globaal beeld van wat je kan lenen. Globaal, want naast jouw inkomen zijn er heel veel zaken die invloed hebben op de hoogte van jouw hypotheek. En dan blijkt er vaak meer mogelijk dan je denkt! 

Zo breng je jouw maximale hypotheek als alleenstaande omhoog!  [3 tips]

Hieronder geven wij je alvast 3 simpele tips die je kunt gebruiken om je maximale hypotheek als alleenstaande te verhogen:

✔ Een huis kopen met hulp van  je ouders

Voor veel alleenstaanden is het dé uitkomst: alleen een huis kopen met hulp van je ouders. Dit kan via een belastingvrije gift van maximaal 100.000 euro. Hiervoor moet je tussen de 18 en 40 jaar zijn. Het geld moet volledig worden gebruikt voor de aanschaf van jouw woning. Bij sommige banken kunnen ouders ook garant staan. Zij worden dan medeverantwoordelijk voor  jouw hypotheek. Hiervoor zetten zij hun handtekening. Kun jij de rente of aflossing niet betalen? Dan klopt de bank bij jouw ouders aan.  Het is niet waarschijnlijk dat je door de garantstelling een véél hogere maximale hypotheek krijgt. Zie het meer als een hulpmiddel om een klein gat te dichten en het risico voor de bank kleiner te maken.

✔ Creditcard, telefoonabonnement of private lease? Beëindig je contract!

Heb jij een creditcard waar je meer dan 250 euro mee kan lenen? Sinds 1 december 2016 heb je dan een "positieve" BKR registratie. En dat zorgt voor een lagere hypotheek! Hetzelfde geldt voor een telefoonabonnement met smartphone op afbetaling, of een auto via private lease. Wanneer je deze contracten beëindigt kan je al snel tienduizenden euro’s aan extra hypotheek krijgen. De moeite waard!

✔ Ga voor een salarisverhoging

Het klinkt natuurlijk voor-de-hand-liggend: zorg voor een hoger salaris, dan krijg je automatisch een hogere maximale hypotheek. Toch hebben veel singles niet in de gaten dat een salarisverhoging van 100 euro bruto per maand je al snel 6000 euro aan extra hypotheek oplevert! Dat maakt alleen een huis kopen weer een stukje makkelijker. Binnenkort functioneringsgesprek? Dan loont het om je salaris eens ter sprake te brengen! 

Hulp nodig? Koop samen met Academica!

Alleen een huis kopen is zeker niet onmogelijk. Sterker nog: er is veel meer mogelijk dan je denkt! Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Samen bekijken we al jouw financiële mogelijkheden en pluizen we uit waar voor jou de kansen liggen. Wie weet zit jij binnen no-time in je éigen huis.

Heb je een vraag? Bel ons!