Volgende woning kopen

man en vrouw openen deur nieuwbouw

Toe aan je volgende koopwoning?

Dan wijzigt je hypotheeksituatie ook! Kan je jouw huidige hypotheek meenemen? Wat doe je met eventuele restschuld of overwaarde? Onze specialisten helpen je graag met jouw doorstroomhypotheek. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

De laagste hypotheekrentes van Nederland

Wij vergelijken alle hypotheekrentes in de markt. Kies een rente:

In 5 stappen naar je volgende woning

 • 1. Bepalen mogelijkheden

  Wacht nog even met zoeken naar een nieuwe woning. Achterhaal eerst precies wat jouw mogelijkheden zijn. Onze adviseurs helpen je daar graag bij! We berekenen hoeveel je kan lenen en nemen met je door wat belangrijk is bij de aankoop. Benieuwd wat er mogelijk is? Neem contact op voor een afspraak. Een oriënterend gesprek is altijd kosteloos!

 • 2. Zoeken geschikte woning

  Nu je weet wat jouw opties zijn, kan je gericht op zoek naar een woning. Eerst deed je dat misschien alleen op Funda, maar nu is dat wel anders. De huizenmarkt is oververhit! Iedereen wil profiteren van de lage hypotheekrentes van nu. Het is dus zaak om er snel bij te zijn, want het woningaanbod is beperkt. Houd zeker ook de Facebookpagina's van lokale makelaars in de gaten om geen kans te missen!

 • 3. Onderhandelen

  Droomhuis gevonden? Dan wil je misschien snel een bod uitbrengen. En dat kan je prima zelf, toch? Niets is minder waar! Door een professional in te schakelen, kom je meestal tot een betere deal en trap je niet in de valkuilen die op de loer liggen bij het aankopen van jouw nieuwe woning. Academica is naast jouw financieel adviseur ook jouw partner voor professionele aankoopbegeleiding!

 • 4. Hypo¬≠theek aanvragen

  Je hebt samen met ons het beste bod eruit gesleept: de woning is binnen! Nu is het tijd om de financiering te regelen. Academica adviseurs werken volledig onafhankelijk en zijn niet gebonden aan een bepaalde bank. Jouw persoonlijke adviseur vergelijkt alle banken op basis van hypotheekrentes- en voorwaarden en regelt de beste deal voor jou!

 • 5. Overdracht woning

  Het leukste moment is daar! Je hebt akkoord gekregen van je bank op je hypotheek en de notaris wordt ingeschakeld. Bij de notaris teken je de eigendomsakte van je nieuwe woning. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je een trotse huiseigenaar. Je kan vast niet wachten om te verhuizen. Op naar de bouwmarkten en woonboulevards!

Meer informatie over jouw volgende hypotheek?

Bel ons direct op 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter. We nemen dan snel contact met jou op!

Academica

Niets missen? Ontvang wekelijkse updates over hypotheken!

Heb je een vraag? Bel ons!