mevrouw achter laptop

Boeterente bij de verkoop van mijn huis: hoe zit dat?


21.923 keer gelezen

Veel mensen willen graag hun hypotheek oversluiten om te profiteren van een lagere rente. Maar krijgen dan te maken met ‘boeterente’. Boeterente is het bedrag dat je verschuldigd bent aan de bank, wanneer je voor het einde van de rentevaste periode van jouw dure hypotheek af wilt. De bank loopt geld mis als de marktrente lager is dan jouw hypotheekrente, wanneer je de lening eerder dan de afgesproken rentevaste periode opzegt. Maar hoe zit het met je hypotheek als je verhuist en dan van hypotheek wilt wisselen?

Moet ik boeterente betalen als ik mijn huis verkoop?

Je betaalt normaal gesproken geen boeterente bij de verkoop van je huis, enkele uitzonderingen daargelaten. Als je je huis verkoopt, ben je vrij om te kiezen voor een hypotheek met een lagere rente. Heb je nu een hypotheek met ongunstige voorwaarden? Dan kan het zijn dat er in kleine lettertjes staat dat je wel boeterente betaalt bij de verkoop van jouw huis. Maar dat kun je gratis laten checken door Academica! Sowieso is het voor een nieuwe hypotheek belangrijk om je onafhankelijk te laten adviseren. Dan weet je zeker dat je de laagste hypotheekrente krijgt én de beste voorwaarden.

En.. als ik mijn huis niet verkoop, hoe zit het dan?

Goed om te weten: ook als er een boeterente geldt, is het vaak voordelig om je hypotheek over te sluiten. Die boeterente heb je vaak zo terugverdiend! Zo kan je een boeterente vaak meefinancieren in je volgende hypotheek. Het bedrag wordt erbij opgeteld, maar door de lagere hypotheekrente kun je in de meeste gevallen alsnog veel besparen. Tip: kies voor onafhankelijk hypotheekadvies van Academica. Wij vergelijken de laagste rentes in de markt en zijn er maar voor 1 partij: en dat ben jij! En met 40 jaar ervaring weten we als geen ander hoe jij maximaal kan besparen.

Jouw opties weten? Neem contact op!

Moet je wel of geen boeterente betalen? Wij zoeken het voor je uit! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Wij helpen jou om alles financieel piekfijn in orde te brengen. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!