Woning verduurzamen? Op elke leeftijd interessant!


7.122 keer gelezen

Veel mensen denken dat het op latere leeftijd niet meer loont om je huis te verduurzamen. We kunnen hier kort over zijn: je huis verduurzamen is áltijd interessant. Helemaal nu de energieprijzen stijgen en de hypotheekrentes nog laag zijn. Maar ook om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Weten wat het jou oplevert om nú te verduurzamen? En hoe je dit voordelig kan financieren?

1. Hoger energielabel = stijgende woningprijs

De woningwaarde is afgelopen jaren al hard gestegen. Toch kan jij nóg meer waarde aan je woning toevoegen door te verduurzamen. Woningen met een Energielabel A of B leveren over het algemeen extra geld op bij de verkoop. Reken op een meerwaarde tot 15%, afhankelijk van in welke regio je woont. Maar ook wanneer jij je huis nog niet wilt verkopen, kan een hogere woningwaarde voordeel opleveren. Zo is het vaak mogelijk om lagere hypotheekrente te krijgen door de toegenomen woningwaarde. Bij een aantal geldverstrekkers is het zelfs mogelijk om rentekorting te krijgen bij een beter energielabel. Zo kan je maandelijks op je hypotheeklast besparen.

2. Meer koopkracht door een lage energierekening

Niet alleen de energieprijzen voor consumenten zijn fors gestegen de afgelopen tijd. Ook de prijzen voor heel veel andere zaken zijn omhoog gegaan: benzine, boodschappen, het openbaar vervoer en ga zo maar door. De prijzen stijgen, maar jouw pensioen stijgt niet mee. Hierdoor neemt je koopkracht af. Door te verduurzamen gaan jouw energielasten fiks omlaag en houd je dus meer over aan het einde van de maand.

3. Investering is nu nog lager door huidige rente + subsidie

De hypotheekrentes zijn op dit moment nog laag. Hierdoor is het nu nog voordelig om de financiering van je verduurzaming via je hypotheek te doen. Zo kan je bijvoorbeeld overwaarde inzetten voor het verduurzamen van je woning. Ook zijn er subsidieregelingen voor het vergroenen van je woning. Een onafhankelijk hypotheekexpert weet precies waar jij moet aankloppen om je huis voordelig te verduurzamen. Daarom is het altijd verstandig om advies in te winnen.

Verduurzamen tegen een kleine investering

Je kan ervoor kiezen om je woning grondig te verduurzamen met een aardwarmtepomp, bijvoorbeeld. Hier hangt echter wel een fiks prijskaartje aan. Een populaire, relatief voordelige energiebesparende maatregel is het plaatsen van zonnepanelen of een hybride warmtepomp. Zo wek je meer eigen energie op en kan je jouw huis voordelig verwarmen. Combineer je dit met het isoleren van je woning? Dan kan je namelijk vaak óók gebruik maken van de subsidie voor het isoleren van je woning.

Energiebesparende maatregelen financieren? Bel Academica voor advies!

Welke energiebesparende maatregelen je ook in je huis wil laten uitvoeren, het levert je vaak een flink lagere energierekening op. Ongeacht je leeftijd. Benieuwd wat voor jou de meest voordelige manier is om jouw huis te verduurzamen? De hypotheekexperts van Academica adviseren je daar graag in. We vergelijk de gehele hypotheekmarkt, waardoor we altijd de voordeligste opties voor jouw situatie vinden. Meer informatie? Bel naar 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter.

Heb je een vraag? Bel ons!