Eurobiljetten

Overwaarde verzilveren: 5 mogelijkheden om geld uit je huis te halen


45.798 keer gelezen

Heb jij overwaarde op jouw woning? Goed nieuws! Er zijn steeds meer partijen bij wie jij op verschillende manieren jouw overwaarde kan verzilveren. Hoe je dat doet en wat jouw voordelen hiervan zijn? Lees snel verder! 

Waar kun je overwaarde voor gebruiken?

Recentelijk schreven we al een artikel dat overwaarde opnemen nu makkelijker dan ooit is. Maar waarvoor kun je die overwaarde van je huis dan precies gebruiken? Enkele voorbeelden:

  • Pensioen. Meer financiële ruimte nodig? Bij sommige geldverstrekkers kun je de overwaarde tijdens je pensioen gebruiken als inkomensaanvulling.
  • Verbouwing. Plannen voor een nieuwe badkamer, aanbouw of dakkapel? Je kunt deze financieren met de overwaarde van je woning.
  • Schenking aan je kind. Is jouw kind op zoek naar een huis? Je mag jouw overwaarde gebruiken om je kind te helpen aan een koopwoning.
  • Vrij te kiezen uitgave. Een vakantiewoning of andere droom waar je veel budget voor nodig hebt? Hier zijn nu mogelijkheden voor. 

Hoe kun je overwaarde opnemen? 

Waar er voorheen beperkte mogelijkheden waren voor het opnemen van je overwaarde, zijn er steeds meer partijen die diverse mogelijkheden bieden. Hierdoor wordt het voor jou makkelijker om te profiteren van je overwaarde! Wij geven je 5 voorbeelden en vertellen je waarom deze interessant zijn.

1. Oversluiten niet voordelig? Overwaarde opnemen toch mogelijk!

Staat jouw hypotheekrente nog lang vast en is oversluiten daardoor niet voordelig? Als je nu overwaarde hebt, kun je besluiten om je huidige hypotheek door te laten lopen. Jouw overwaarde kun je vaak toch verzilveren.

2. In één keer of maandelijks uitbetalen? Kiezen maar!

Tot voor kort “moest” je de overwaarde van je huis in één keer opnemen. Tegenwoordig kun je er ook voor kiezen om maandelijks een bedrag uit te laten keren. Hierdoor heb je elke maand extra financiële ruimte beschikbaar. Dat is een fijne manier om bijvoorbeeld je pensioen mee aan te vullen!

3. Laag of bijna geen inkomen? Toch een hypotheek!

Stel: je hebt al een woning zonder hypotheek of met een grotendeels afgeloste hypotheek, maar een relatief laag inkomen. Dankzij de overwaarde op deze woning, kun je ondanks je (te) lage inkomen in veel gevallen tóch een hypotheek afsluiten! Door een andere toetsing bij de bank, zijn er vaak mogelijkheden.

4. Overwaarde als hypotheek opnemen? Geen extra maandlasten!

Een hypotheek zonder maandlast is natuurlijk niet mogelijk. Wat wel tot de mogelijkheden behoort, is de maandlast niet maandelijks betalen aan de geldverstrekker, maar bij laten schrijven op de hypotheekschuld. Bij verkoop van de woning wordt de opgebouwde schuld pas afgelost.

5. Voordelige rente? Alle keuze! 

Enkele geldverstrekkers hanteren opslagen op de rente bij het opnemen van overwaarde. Er zijn nu ook partijen die je wél een aantrekkelijke rente kunnen aanbieden. Academica vergelijkt meer dan 50 geldverstrekkers om jou ook in deze situatie de laagst mogelijke rente aan te bieden. 

Overwaarde verzilveren? Neem contact op!

Wil jij advies over en hulp bij het verzilveren van je overwaarde? Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!