Handen met geld

Overwaarde huis opnemen: in 2022 aantrekkelijker dan ooit!


133.566 keer gelezen

De afgelopen jaren zijn de huizen flink in waarde toegenomen. Inmiddels lijkt de markt iets te stabiliseren. Is de waarde van jouw woning ook gestegen, of heb jij al flink wat afgelost op je hypotheek in de afgelopen jaren? Grote kans dat je dan een behoorlijke overwaarde op je huis hebt! Maar wat kun je daar nú mee?

Meer hypotheek krijgen door ruimere toetsnorm

De huizenprijzen zijn fiks gestegen en de regels bij banken zijn soepeler geworden. Daarom zijn er meer manieren om de overwaarde van je woning te verzilveren. Steeds meer banken kijken naar wat jij maandelijks aan hypotheeklast kwijt bent, in plaats van een toetslast uit een standaard financieringstabel met een standaard berekening. Hierdoor is er met een relatief laag inkomen vaak meer mogelijk!   

Overwaarde huis gebruiken? Dit is het moment! 

Simpel gezegd kun je door deze aangepaste normen van banken met hetzelfde inkomen, in veel gevallen meer geld lenen dan hiervoor. Hierdoor kun je meestal ook een groter deel van je overwaarde op je huis opnemen. 

Waar mag je de overwaarde voor gebruiken? 

Je mag in principe doen wat je wilt! Bijvoorbeeld je pensioen aanvullen, een tweede huis kopen of de overwaarde gebruiken voor een verbouwing. Wil jij een (klein)kind financieel helpen met de aanschaf van een woning? Alleen in 2022 kan jij nog iets meer dan 100.000 euro belastingvrij schenken. Hoe dan ook: je hebt er vast een betere bestemming voor dan je geld in stenen te laten zitten! Enthousiast? Klop bij de juiste geldverstrekker aan. Nog niet alle banken rekenen met deze nieuwe rekenmethode. Hierdoor zijn de verschillen tussen hypotheekaanbieders enorm!

Overwaarde opnemen? Meer mogelijk bij Academica!

Bel ons op 078 648 14 80 of vul hieronder het contactformulier in. Wij adviseren je waar je tegen de beste voorwaarden en verantwoord de overwaarde van je huis kan opnemen.

Heb je een vraag? Bel ons!