Gepensioneerden op fiets

Overwaarde huis gebruiken voor pensioen


45.859 keer gelezen

Je overwaarde op je huis gebruiken voor je pensioen. Bijvoorbeeld omdat je een pensioengat hebt, of gewoon wat eerder zou willen stoppen met werken. Kan dat? Het antwoord vind je hieronder!

Steeds meer huizen met overwaarde

Steeds meer huiseigenaren hebben overwaarde. Wat is overwaarde? Dat is het verschil tussen de verkoopwaarde van jouw huis en de resterende hypotheekschuld. Woningen worden voor steeds hogere prijzen verkocht. Logisch dus, dat er ook steeds meer huizen zijn met overwaarde! Dat geld zit in de stenen tot je jouw huis hebt verkocht. Maar er zijn tegenwoordig ook genoeg opties om het al eerder op te nemen! Door de stijgende huizenprijzen en nieuwe regels voor banken, zijn er meer opties dan ooit!

Overwaarde gebruiken voor pensioen? Dat mag!

Misschien denk jij er nog niet aan in één klap tienduizenden euro’s aan overwaarde op te nemen. Maar 2 jaar eerder  stoppen met werken, klinkt dat wel interessant? Goed nieuws: je overwaarde gebruiken voor je pensioen is gewoon mogelijk! Heb je nu een overwaarde op je huis van bijvoorbeeld 80.000 euro? Dan hoef jij misschien niet tot je 67e te werken, maar tot je 65e! Gewoon doorwerken en je pensioen aanvullen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Overwaarde huis opnemen? Laat alle opties berekenen

Hoeveel overwaarde jij kan opnemen, hangt niet alleen af van je resterende hypotheekbedrag en de waarde van je woning. Het is ook belangrijk om goed te vergelijken bij welke geldverstrekker je jouw overwaarde laat verzilveren. Er zijn verschillende constructies mogelijk. Zo kan bank A jou een heel ander aanbod doen, dan bank B. Laat je hierover dus goed adviseren voordat je jouw geld uit de stenen haalt!

Jouw pensioen aanvullen met je overwaarde? Ga ervoor!

Heb jij er wel oren naar, je pensioen aanvullen met overwaarde? Bel dan nu naar Academica via 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter voor een gratis eerste gesprek.

Heb je een vraag? Bel ons!