Man en vrouw bespreking

Hypotheek afsluiten nu razend populair, lees waarom!


13.881 keer gelezen

Hypotheken vliegen als warme broodjes (of in deze tijd als ijsjes) over de toonbank. Zo gaat het afgelopen kwartaal de boeken in als het kwartaal met het één na hoogste aantal hypotheekaanvragen ooit, gemeten sinds de start in 2011 (bron: HDN). Ook bij Academica wordt de deur plat gelopen. Waarom jij juist nú voor een nieuwe hypotheek moet gaan? Wij geven je 3 redenen!

Reden 1: laagste rentes gaan in 2019 door het dak!

Misschien heb je al gehoord de rentes erg laag zijn, maar eind juni 2019 is er weer een nieuw record gevestigd. De hypotheekrente bereikte een totaalgemiddelde van 2,36%. Vooral de rentes van populaire rentevaste periodes, 10 en 20 jaar, zijn de afgelopen periode weer gedaald. Hoe langer je jouw rente vast zet, hoe meer zekerheid je hebt dat je lang kan profiteren van een lage rente. Mocht de rente tussentijds omhoog gaan, dan heb je er geen last van.

Reden 2: oversluiten levert snel winst op

Het is opvallend dat er in het laatste kwartaal zoveel nieuwe hypotheekaanvragen zijn gedaan. Het aantal verkochte woningen neemt namelijk af. Volgens het CBS/Kadaster zijn er in de eerste 5 maanden van 2019 in totaal ongeveer 84.000 woningen verkocht. Vergeleken met dezelfde periode in 2018 is dit 2,5% minder. Hoe dat kan? Met super lage rentes is het ook voor mensen met een lopende hypotheek interessant om hun hypotheek over te sluiten. Hiermee kunnen ze in één klap profiteren van lagere maandlasten. Een eventuele bijkomende boeterente, verdienen ze vaak zo terug. Benieuwd of oversluiten ook iets voor jou is? Doe de oversluittest!

Reden 3: hypotheek verhogen voor verbouwing!

Als je niet kan verhuizen naar een nieuw koophuis… dan maar verbouwen! Veel hypotheekaanvragen kwamen vanuit mensen die hun hypotheek wilden verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing. Dit gebeurt tegenwoordig steeds meer, omdat veel mensen het in deze tijd moeilijk vinden om een passende nieuwe woning te vinden. Je droomhuis creëren is daarom makkelijker! Maar ook de overwaarde op je huis opnemen groeit in populariteit.

Jij ook een nieuwe hypotheek afsluiten? Neem contact op!

Als onafhankelijke adviseur geven wij advies over de beste opties die passen bij jouw situatie. Of dit nu een nieuwe hypotheek, oversluiten of overwaarde opnemen is, wij staan voor je klaar. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. 

Heb je een vraag? Bel ons!