Schoolbord met test

Oversluittest hypotheek: wel of niet oversluiten?


25.299 keer gelezen

Ook in 2019 zijn de hypotheekrentes extreem laag en blijven de huizenprijzen stijgen. Dit is dé tijd voor het oversluiten van je hypotheek. Twijfel jij nog? Lees hoeveel Academica klanten bespaard hebben en doe de oversluittest. Binnen 3 minuten weet je of het loont om je hypotheek aan te passen.

Gemiddelde besparing van 3840 euro per jaar!

In de afgelopen 3 maanden hebben onze klanten met het oversluiten van hun hypotheek gemiddeld 320 euro per maand bespaard. Dat is maar liefst 3840 euro per jaar! Door het opnieuw vastzetten van de rente, profiteren zij ook van langere zekerheid. Vaak wordt een verbouwing meegefinancierd, vooral ter verduurzaming van de woning. Zo sloot een klant zijn hypotheek over en koos voor een forse verbouwing van 80.000 euro. Maar door de lagere rentes, komt hij alsnog uit op een besparing van 70 euro per maand. Met verbouwing én een lagere energierekening elke maand!

Benieuwd? Doe de oversluittest

De oversluittest is simpel. Beantwoord de onderstaande 5 vragen over jouw hypotheek en tel hoe vaak jij antwoordt met 'Ja'. Aan het einde lees jij of oversluiten wel of niet voordelig is! 

1.    Is jouw hypotheekschuld hoger dan 50.000 euro?  
2.    Betaal je meer dan 2% rente? 
3.    Is jouw huis in het afgelopen jaar meer waard geworden? 
4.    Wil je binnenkort verbouwen? 
5.    Wil je binnenkort een grote uitgave doen?

1 – 2 keer ja: niets aanpassen 

Heb jij 1 of 2 keer geantwoord met ja? Dan zit je met je huidige hypotheek waarschijnlijk nog goed. Je hypotheekschuld is te laag om oversluiten lonend te laten zijn, of je hebt al een superscherp rentetarief. Het kan ook zijn dat je in een regio woont waar de huizenprijzen nauwelijks stijgen. Let op: dit antwoord is natuurlijk niet bindend. Twijfel je over jouw situatie? Schakel dan de hulplijn in door te bellen met 078 648 14 18! Een adviseur kijkt met jou mee of het oversluiten of aanpassen van je hypotheek tóch voordelig is. 

3 – 5 keer ja: hypotheek oversluiten!

Kan jij 3 of meer vragen beantwoorden met ja? Bel dan snel naar Academica! Je kan waarschijnlijk flink besparen op je hypotheeklasten en geld vrijmaken met het oversluiten van je hypotheek. Zonde om die kans te laten liggen! Zeker wanneer je ook nog eens een grote uitgave op de planning hebt, of een verbouwing in je huis wilt doen. 

Hypotheek oversluiten? Bel Academica!

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met het oversluiten van je hypotheek? Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen jouw mogelijkheden. Wanneer het jou uitkomt.

Heb je een vraag? Bel ons!