Schoolbord met test

Oversluittest hypotheek: wel of niet oversluiten?


7.631 keer gelezen

Historisch lage hypotheekrentes en steeds verder stijgende huizenprijzen. Er lijkt maar geen einde aan te komen! Dit is dé tijd voor het oversluiten van je hypotheek. Twijfel jij nog? Doe de oversluittest van Academica en weet binnen 3 minuten of het wel of niet loont om je hypotheek aan te passen. 

Oversluittest: 5 vragen over jouw hypotheek!

De oversluittest is simpel. Beantwoord deze 5 vragen over jouw hypotheek en tel hoe vaak jij antwoordt met ja. Aan het einde lees jij of oversluiten wel of niet voordelig is! 

1.    Is jouw hypotheekschuld hoger dan € 50.000?  
2.    Betaal je meer dan 2% rente? 
3.    Is jouw huis in het afgelopen jaar meer waard geworden? 
4.    Wil je binnenkort verbouwen? 
5.    Wil je binnenkort een grote uitgave doen?

1 - 2 keer ja: niets aanpassen 

Heb jij 1 of 2 keer geantwoord met ja? Dan zit je met je huidige hypotheek waarschijnlijk nog goed. Je hypotheekschuld is te laag  om oversluiten lonend te laten zijn, of je hebt al een superscherp rentetarief. Het kan ook zijn dat je in een regio woont waar de huizenprijzen  nauwelijks stijgen. Let op: dit antwoord is natuurlijk niet bindend. Twijfel je over jouw situatie?  Schakel dan de hulplijn in door te bellen met 078 648 14 18! Een adviseur kijkt met jou mee of het oversluiten of aanpassen van je hypotheek tóch voordelig is. 

3 – 5 keer ja: hypotheek oversluiten!

Kan jij 3 of meer vragen beantwoorden met ja? Bel dan snel naar Academica! Je kan waarschijnlijk flink besparen op je hypotheeklasten en geld vrijmaken met het oversluiten van je hypotheek. En het is zonde om die kans te laten liggen. Zeker wanneer je ook nog eens een grote uitgave op de planning hebt, of een verbouwing in je huis wilt doen. 

Academica helpt bij oversluiten, vandaag nog als je wilt!

Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen jouw mogelijkheden.