Straatbeeld met herenhuizen en auto's

Huizenmarkt 2018: ontwikkeling huizenprijzen, stijging zet door!


15.394 keer gelezen

Ja, de huizenprijzen stijgen. In 2016 zelfs 6% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook voor 2018 is de verwachting dat de prijzen blijven stijgen. Op zoek naar een nieuwe koopwoning? De aantrekkende huizenmarkt biedt juist nu veel moois!

Huizenmarkt 2018

De huizenmarkt in 2017 zat flink in de lift. De huizenprijzen stijgen nog steeds in rap tempo. Er zijn veel mensen die juist nu voor een koopwoning gaan. Reden: de hypotheekrentes zijn nu nog laag, waardoor je een hogere hypotheek kunt krijgen. Bovendien is je huis verkopen na afgelopen jaar een stuk makkelijker geworden. Krijg je al een glimlach op je gezicht? Mooi! Deze trend zet in 2018 gewoon door

Voordelen ontwikkeling huizenprijzen 2018

1. Minder kans op restschuld
Wil je je eerste huis kopen, of ben je al toe aan je volgende? Dan pieker je misschien over een mogelijke restschuld. Voor veel huizenbezitters is dit helemaal niet nodig. De huizenprijzen stijgen nog verder in 2018, en dit zorgt voor een kleinere kans op een restschuld. Zit je nog met een restschuld van je oude woning, en wil je toch verhuizen? Geen probleem! Je kunt de restschuld vaak meefinancieren. Zo profiteer je van de aantrekkelijke markt en ben je alsnog onder de pannen, van je nieuwe huis welteverstaan :). 

2. Sneller je woning verkopen
Wil je nu van je koopwoning af? Dan is dit het moment om het te koop te zetten! De huizenmarkt in 2018 is nog beter dan een jaar geleden. Nu is een doorsnee woning ongeveer 15.000 euro meer waard (bij een gemiddelde prijs van 239.200 euro). De verwachting is dat dit nog verder zal stijgen. Grote kans dat jij in een mum van tijd je huis verkoopt. Niet alleen meer in de grote steden struikelen huizenkopers al biedend over elkaar heen. In heel Nederland neemt de vraag naar woningen sterk toe.

3. Makkelijker hypotheek oversluiten
Woon je nu wel prima in je huidige koopwoning? Fijn! Maar hoe zit het met je maandlasten? Als je daar niet blij van wordt, kun je er in 2018 nog iets aan doen. Je hypotheek oversluiten is makkelijker (door de stijging van de huizenprijzen) en nu nog voordelig (door lage hypotheekrentes). Nieuwsgierig? 1 telefoontje naar Academica en wij berekenen hoeveel geld jij kunt besparen!

Prognose huizenprijzen 2018

Naar verwachting zullen de huizenprijzen blijven stijgen in 2018. Dat hebben economen van grote banken berekend. Wil je verhuizen naar een nieuwe koopwoning? Dan is het slim om nu in actie te komen!

Je opties weten? Neem contact op!

Academica vergelijkt alle hypotheekaanbieders in de markt voor de laagste rentes en beste voorwaarden. Wacht niet langer en bel 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter.

Heb je een vraag? Bel ons!