Eerste woning kopen

man en vrouw openen deur nieuwbouw

Starter? Ga voor je eerste huis!

Je eerste woning kopen is geweldig. Maar is dat voor jou mogelijk? Hoeveel hypotheek kan je krijgen? Geloof ons, er zijn genoeg mogelijkheden! Stel je vragen maar! Onze experts beantwoorden ze graag. Vrijblijvend! Of lees verder en ontdek hoe jij je eerste huis binnensleept. En waarom je bij ons moet zijn ;).

Bespreek jouw mogelijkheden

In 5 stappen naar je eerste woning

 • 1. Gratis ori├źntatiegesprek

  Voordat je op zoek gaat naar je eerste woning, moet je natuurlijk weten wat je mogelijkheden zijn. Hoeveel hypotheek kan je krijgen? Onze specialisten berekenen je maximale hypotheek. Ook vertellen ze je precies wat belangrijk is bij de aankoop van je eerste woning. Vraag direct een oriënterend gesprek bij ons aan! Dat is altijd kosteloos.

 • 2. Eerste woning zoeken

  Nu je weet wat je kan lenen, kan je gericht op zoek naar een woning. Denk je nu alleen aan Funda? Er zijn meer opties! Ook op Jaap.nl en andere sites kun je woningen vinden. Vanwege het beperkte aanbod van koopwoningen is het belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn. Tip: volg lokale makelaars op Facebook om geen kans te missen. En vraag rond in je netwerk voor meer opties. 

 • 3. Onderhandelen

  Huis gevonden? Dan ga je een bod uitbrengen! Zo moeilijk is dat toch niet? Niets is minder waar! Door een professional in te schakelen, kom je meestal tot een betere deal en trap je niet in de valkuilen die op de loer liggen bij het kopen van je eerste woning. Academica is naast jouw financieel adviseur ook jouw partner voor professionele aankoopbegeleiding!

 • 4. Hypotheek aanvragen

  Nadat je de woning hebt gekocht, is het tijd om de financiering te regelen. Academica adviseurs werken 100% onafhankelijk en zijn niet gebonden aan een bepaalde bank. Jouw persoonlijke adviseur vergelijkt daarom alle banken. Wie biedt de laagste rente? Waar zijn de voorwaarden het beste? We regelen de beste deal voor jou!

 • 5. Overdracht woning

  Nadat de bank jouw hypotheek akkoord heeft gegeven, wordt de notaris ingeschakeld. Bij de notaris teken je de eigendomsakte van je nieuwe woning. Vanaf nu ben je de trotse eigenaar van jouw eerste woning. Gefeliciteerd! Tijd om te klussen en in te richten.

 • Advies nodig? Wij helpen wanneer je wil

  Weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Of andere hypotheekinformatie? Wij helpen je graag! Blijf lekker zitten waar je zit. Wij nemen contact met je op wanneer het jou uitkomt. Op de manier waarop jij het wilt. En goed om te weten: een oriëntatiegesprek is altijd kosteloos. We helpen je snel, vaak dezelfde dag nog!

  Gratis gesprek aanvragen

Jouw situatie gratis doornemen met een adviseur?

Bel 078 648 14 80. Of vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met jou op!

Academica

Niets missen? Ontvang wekelijkse updates over hypotheken!

Heb je een vraag? Bel ons!