Eerste woning kopen

Academica

Starters, er is meer mogelijk dan je denkt!

Je eerste woning. Leuk en spannend tegelijk. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als starter? Hoe kan ik het beste onderhandelen met de makelaar? Onze ervaren specialisten van Academica helpen je graag met de aankoop en jouw startershypotheek. Zo ben je zeker van de beste aankoopbegeleiding, een uitstekend hypotheekadvies en de laagst mogelijke maandlasten.

De laagste hypotheekrentes van Nederland

Wij vergelijken alle hypotheekrentes in de markt. Kies een rente:

In 5 stappen naar je eerste woning

 • 1. Bepalen mogelijkheden

  Voordat je op zoek gaat naar je eerste woning, moet je natuurlijk weten wat je mogelijkheden zijn. Hoeveel hypotheek kan je krijgen? Onze specialisten berekenen je maximale hypotheek. Ook vertellen ze je precies wat belangrijk is bij de aankoop van je eerste woning. Vraag direct een oriënterend gesprek bij ons aan! Dat is altijd kosteloos.

 • 2. Eerste woning zoeken

  Nu je weet wat je kan lenen, kan je gericht op zoek naar een woning. Denk je nu alleen aan Funda? Er zijn meer opties! Ook op Jaap.nl en andere sites kun je woningen vinden. Vanwege het beperkte aanbod van koopwoningen is het belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn. Tip: volg lokale makelaars op Facebook om geen kans te missen. En vraag rond in je netwerk voor meer opties. 

 • 3. Onderhandelen

  Huis gevonden? Dan ga je een bod uitbrengen! Zo moeilijk is dat toch niet? Niets is minder waar! Door een professional in te schakelen, kom je meestal tot een betere deal en trap je niet in de valkuilen die op de loer liggen bij het kopen van je eerste woning. Academica is naast jouw financieel adviseur ook jouw partner voor professionele aankoopbegeleiding!

 • 4. Hypotheek aanvragen

  Nadat je de woning hebt gekocht, is het tijd om de financiering te regelen. Academica adviseurs werken 100% onafhankelijk en zijn niet gebonden aan een bepaalde bank. Jouw persoonlijke adviseur vergelijkt daarom alle banken. Wie biedt de laagste rente? Waar zijn de voorwaarden het beste? We regelen de beste deal voor jou!

 • 5. Overdracht woning

  Nadat de bank jouw hypotheek akkoord heeft gegeven, wordt de notaris ingeschakeld. Bij de notaris teken je de eigendomsakte van je nieuwe woning. Vanaf nu ben je de trotse eigenaar van jouw eerste woning. Gefeliciteerd! Tijd om te klussen en in te richten.

Meer informatie over jouw startershypotheek?

Academica