5 dingen die je juist in de zomer zou moeten kopen


13.969 keer gelezen

De vakantie is in volle gang en Nederland is langzaamaan leeggestroomd. Heb jij een stay-cation of ga jij in het laagseizoen weg? Goed nieuws, want dit is juist hét moment om spullen voor in huis aan te schaffen. Wij vonden 5 dingen die je juist in de zomer zou moeten kopen!

1. Keuken

Een nieuwe keuken kun je het beste aanschaffen in de zomer. Omdat veel Nederlanders op vakantie zijn, is het op dit moment rustig bij de keukenzaken. Dit betekent uitverkoop, én de ruimte om eens goed te onderhandelen. ;) De aanschaf van een keuken is met gemiddelde kosten van zo’n 7.500 tot 15.000 euro een investering. Korting is dan natuurlijk welkom. En die kan in sommige gevallen wel oplopen tot 70%!

2. Tuinmeubels

En als je dan toch zo lekker binnen bezig bent, pak dan gelijk door naar buiten. Omdat winkels na de zomer niet met de tuinmeubels willen blijven zitten, gaan deze ieder jaar in de nazomer flink in de uitverkoop. Die uitverkoop begint in augustus en loopt door tot in september. Zo scoor jij een mooie nieuwe tuinset voor een mooi prijsje.

3. Pot verf

Voor veel mensen is de zomer een rustigere periode. Heb jij mooi de tijd om jouw muur een nieuw likje verf te geven. Pak die roller erbij en  geef je hele interieur direct een andere uitstraling. Het kost je maar een paar tientjes! Check van te voren met de app Paint My Wall welke kleur jouw interieur die frisse zomerlook geeft. Of bereid je alvast voor op het warme najaar. Ben je eruit welke kleur het wordt? Op naar de bouwmarkt en verven maar. In de rustige zomerperiode zijn er genoeg kortingsacties. Geen zin om zelf te verven? Laat een schilder het werk voor je doen!

4. Een huis

Misschien pak jij het wel veel rigoureuzer aan en doe je meteen een grote aankoop. Een huis! Denk jij erover om te verhuizen? Dan is de zomer hét moment. Veel mensen zijn op dit moment op vakantie, dat betekent minder concurrentie voor jou op de woningmarkt. Minder kans dat jouw droomhuis al verkocht is voordat je een afspraak voor een bezichtiging hebt kunnen maken. Nog een voordeel aan de zomer is dat de dagen langer zijn. Je kunt jouw potentieel nieuwe woning dus ook ’s avonds nog met goed licht bezichtigen.

5. Zonnepanelen

Een huis gevonden? Denk er dan eens over om zonnepanelen te plaatsen. Lekker groen én een lage energierekening. En plaats jij nu zonnepanelen? Dan ga je direct profiteren omdat we relatief nog lekker veel zonuren hebben. En ja, dat is natuurlijk een investering. Maar wij helpen je graag een steentje bij te dragen aan een groener milieu. Wij weten precies waar jij terecht kunt voor de beste ‘groene’ hypotheek. Want wie groen investeert, kan vaak meer hypotheek krijgen! Lees hier meer over duurzaam wonen.

Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn!

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Of ga jij voor groen met zonnepanelen? Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je kunt lenen. Vraag nu een gratis hypotheekgesprek aan. Bel 078 648 14 18 of vul het formulier hieronder in.

Heb je een vraag? Bel ons!