Hond in verhuisdoos

5 redenen om te verhuizen in 2022!


20.856 keer gelezen

Wij Nederlanders verhuizen best veel. Gemiddeld wel zo’n 7 keer in ons leven (bron: CBS)! Verhuizen staat gelijk aan een nieuwe fase in je leven: een nieuwe start. Benieuwd welke verhuismotieven er zijn? Wij zetten 5 redenen om te verhuizen én een aantal handige tips voor je op een rij.

1. Lagere lasten, grotere woning

Het klinkt gek: in een groter huis wonen met dezelfde, of zelfs lagere maandlasten. Toch is dit mogelijk! De hypotheekrentestand bepaalt voor een groot deel wat jouw maandelijkse hypotheeklasten worden. Heb jij nu nog een huis, waarop een hypotheek rust met een hypotheekrente die een stuk hoger is dan het huidige rentetarief? Dan kunnen jouw maandlasten vaak aanzienlijk dalen als je gaat verhuizen. Oók als je woning groter en duurder is dan je huidige woning! Tip: laat je maximale hypotheek tegen de lage hypotheekrentes van nu berekenen door onze adviseursen weet meteen je mogelijkheden.

2. Energiezuiniger wonen

Wil je graag energiezuiniger wonen, maar zie je het niet zitten om te verbouwen? Dan is verhuizen naar een nieuwbouwwoning een goede optie. Deze huizen worden duurzaam gebouwd en krijgen daardoor standaard energielabel A toegekend. En naast lagere energielasten, bieden sommige geldverstrekkers bij een A-label ook nog eens korting op je hypotheekrente! Tip: schakel Academica in voor onafhankelijk hypotheekadvies. Onze adviseurs weten precies bij welke partijen deze rentekorting gegeven wordt.

3. Meer comfort

Droom je van een huis met een tuin? Of wil je graag een keuken met kookeiland, maar is dat niet mogelijk in je huidige woning? Voor veel mensen is comfort één van de grootste redenen om te gaan verhuizen. Je kan je huis weer volledig opnieuw inrichten zoals jij wilt, voorzien van alle gemakken. Hierdoor wordt jouw woning een plek waar je optimaal kan ontspannen!

4. Wijziging in je persoonlijke situatie

Een verandering in je leven kan ervoor zorgen dat je graag wilt verhuizen. Dit zijn 3 vaak voorkomende redenen:

Gezinsuitbreiding

Een gezinsuitbreiding vraagt vaak om extra ruimte. Meer slaapkamers en een tuin voor de kids zijn de voornaamste redenen. Daarnaast kiezen gezinnen steeds vaker om de drukte van de stad in te ruilen voor een grotere woning, in een rustiger gebied buiten de stad.

Kinderen uit huis

Zijn de kinderen het huis uit en zit je met extra slaapkamers? Veel mensen kiezen op latere leeftijd om te verhuizen naar een kleiner huis: 43% van oudere verhuizers wil naar een kleinere woning (bron: CBS). Dat vergt minder onderhoud en is daarnaast ook vaak financieel voordeliger door de lagere maandlasten.

Scheiding

Een relatiebreuk is ook een reden om te verhuizen. Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan, moet er veel geregeld worden als jullie samen een koophuis bezitten. Want wat gebeurt er met het huis? Dit stappenplan geeft jullie een handig overzicht én geeft aan hoe onze experts jullie kunnen helpen.

5. In één klap van je dure hypotheek of hoge huur af

Maak jij nog geen gebruik van de huidige superlage hypotheekrentes? Of betaal jij als duurhuurder je elke maand blauw aan dure huurkosten? Ga verhuizen! Wanneer je naar een (nieuwe) koopwoning verhuist, sluit je in de meeste gevallen een nieuwe hypotheek af. Hierdoor ben je vrij om een nieuwe aanbieder en dus ook lage rente kiezen. Hiermee ben je in één klap van die dure hypotheek of hoge huur af én bespaar je direct op je maandlasten!

Verhuizen? Vraag gratis hypotheekgesprek aan!

Wat je verhuismotief ook is, een nieuwe hypotheek kun je wel gebruiken. En laten onze onafhankelijke adviseurs hier nu net in gespecialiseerd zijn ;). Laat hieronder je gegevens achter of bel 078 648 14 80. Dan gaan we voor jou op zoek naar de laagste rentes in de markt. Pak die verhuisdozen maar!

Heb je een vraag? Bel ons!