Gereedschappen

Wat kost een stukadoor, schilder en..? 5 klussen met prijskaartjes!


26.410 keer gelezen

Heb je een huis op het oog en staan er flinke klussen op de planning? Of is het eindelijk eens tijd voor die nieuwe badkamer of tuin? Genoeg opties om je woning naar je zin te maken! Maar wat kost een verbouwing en al die klussen laten doen eigenlijk? Wij zetten 5 klussen en prijskaartjes voor je op een rijtje!

1. Wat kost een stukadoor per m2

Niemand wil een gatenkaas als muur, maar stuken is een vak apart. Lekker uitbesteden die klus! Stukadoors rekenen verschillende tarieven. Het kan flink verschillen, maar de kosten voor een stukadoor liggen tussen de 5 en 30 euro per m2

  • Zijn de muren nog goed en wil je ze alleen maar (weer) effenen of moet je juist grote ongelijkheden en scheuren wegwerken? En wat voor afwerking wil je: geen, behangklaar, verfklaar (sausklaar) of sierpleister? Voor de meest simpele klus ben je minstens 5 euro per m2 kwijt. Hoe meer je wil, hoe hoger de prijs. 
  • Heb je flink beschadigde muren of moeten je plafonds gestuukt worden? Dan betaal je de stucadoor tussen de 15 en 30 euro per m2

Tip: zet je klus op Werkspot, dan krijg je verschillende offertes en kan je zelf de meeste gunstige kiezen. 

2. Wat kost laminaat laten leggen per m2?

Gemiddeld kost laminaat laten leggen tussen de 5 en 10 euro per m2. De meeste mensen gaan voor nieuw laminaat, maar kies je ervoor om tweedehands laminaat te laten leggen? Dan is een derde niet bruikbaar. Dus koop je 75 m2 laminaat, dan is vaak maar 50 m2 bruikbaar (kliklaminaat ‘klikt’ vaak niet zo goed meer bij hergebruik). Iets om rekening mee te houden. Verder verschilt het ook waar je jouw klusjesman vandaan haalt. Is dat via een bouwmarkt, dan kost het al gauw 10 euro per m2. Kies je een klusjesman via Marktplaats? Dan kost het ongeveer 5 euro per m2, vaak inclusief het leggen van ondervloeren en plinten. Verder een algemeen punt: laat je jouw laminaat diagonaal leggen, dat kost ook wat extra. Aanschaf van laminaat: tussen 5 euro en 50 euro per m2. Plakplinten kosten ongeveer 4 euro per 2,5 meter en overzetplinten rond de 6,50 euro. Ondervloer kost een paar tientjes. Tip: haal altijd iets te veel in huis, vervelend als je te kort komt en.. terugbrengen kan meestal nog! 

3. Wat kost een schilder per uur of per m2?

Even een muurtje schilderen is geen probleem. Maar als je heel wat schilderwerk hebt liggen, besteed je het wellicht liever uit. Je denkt nu vast: wat kost een schilder? De prijzen van schilderwerk hangen af van diverse factoren. Allereerst scheelt het of je binnen of buiten iets laat verven. Buiten is duurder, omdat daar speciale verf en extra materialen voor nodig zijn. Een binnenschilder kost ongeveer 30 tot 35 euro per m2, terwijl een buitenschilder al gauw 35 tot 40 euro per m2 kost. Daarnaast hangt de prijs af van de te schilderen ondergrond en de schildertechniek. Spuitwerk is met 5 tot 10 euro per m2 het goedkoopst, omdat het een snelle klus is. Rekent de schilder per uur? Dan is 35 tot 40 euro per uur voor een binnenschilder en 40 tot 50 euro voor een buitenschilder een goede richtlijn. 

4. Wat zijn de kosten om je badkamer te laten verbouwen? 

Ook hier kan je het zo gek maken als je wilt. Een badkamer laten verbouwen kost 450 tot 2000 euro per m2. Ga je voor een basic badkamer, of wil je toch meer comfort of luxe inbouwen? Voor een badkamer van 6 m2 variëren de kosten van een kleine 3000 tot wel 15.000 euro. Daarnaast geldt, bijna altijd, dat hoe groter je badkamer is, des te lager de prijs per m2. Betaal je voor een basis badkamer van 6 m2 450 euro per m2, dan ben je bij een badkamer van 9 m2 slechts 350 euro m2 kwijt. Tip: als je kosten wilt besparen, probeer dan zoveel mogelijk werk zelf voor te bereiden. Dat scheelt weer arbeidskosten!

5. Wat kost een tuin aanleggen? 

Ja een mooie tuin, die krijg je niet zomaar! Schakel een tuinman of hovenier in die jouw wensen meeneemt in een tuinontwerp (kosten 250 tot 500 euro). Daarna wordt je tuin aangelegd. De kosten voor je tuin aanleggen hangen vooral van de grootte van je tuin af. Inclusief alle planten en overige materialen betaal je tussen de 50 en 100 euro per m2. Hoeveel kost een hovenier per uur? Dan kom je waarschijnlijk tussen de 35 en 50 euro per uur uit. Tip: er zijn ook studenthoveniers die het voor een milder prijsje doen, zeker het overwegen waard.

Jouw verbouwing financieren? Vraag advies aan Academica!

Ga je verbouwen en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn voor de financiering? Wij helpen je graag! Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Liever direct een gratis eerste gesprek inplannen? Dat mag ook! 

Heb je een vraag? Bel ons!