Nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen

Wonen in je droomhuis? Kies voor nieuwbouw!

Lukt het maar niet om dé ideale woning te vinden? Nieuwbouw kan een uitkomst zijn. Denk jij erover een nieuwbouwhuis te kopen? Bekijk hieronder van welke grote voordelen je dan profiteert.

Voordelen nieuwbouw

 • Zelf je droomhuis samenstellen

  Koop je een bestaand huis? Dikke kans dat de badkamer of keuken toch niet helemaal jouw smaak is. Een nieuwbouwwoning stel je helemaal zelf samen. Dat scheelt weer verbouwingskosten. Kom maar op met die open keuken, houten vloer of luxe badkamer!

 • Nieuwbouwwoning is duurzaam

  Wanneer je kiest voor nieuwbouw is één van de grote voordelen dat je direct een duurzaam huis koopt. De energiebesparende maatregelen maken nieuwbouw duurder, maar omdat je veel minder energiekosten hebt, verdien je deze kosten snel weer terug!

 • Minder eigen geld nodig

  Als je een bestaand huis koopt betaal je kosten koper. Gemiddeld is dit zo’n 10.000 euro bovenop de aankoopsom. Hieronder vallen bijvoorbeeld overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Koop je een nieuwbouwhuis? Dan koop je ‘vrij op naam’. Groot voordeel: de meeste kosten zitten al in de koopsom. Dat betekent minder extra kosten en dus minder eigen geld inleggen!

 • Lagere hypotheekrente

  Bij sommige banken is de hypotheekrente voor een nieuwbouwhuis lager dan voor een bestaande woning. Reden? Nieuwbouw stijgt in het algemeen sneller in waarde, waardoor het risico voor de bank sneller afneemt en dus kleiner is dan bij bestaande bouw. Tip: laat je adviseren door onze onafhankelijke hypotheekadviseur, die precies weet welke banken deze lagere hypotheekrente aanbieden!

Nieuwbouw hypotheek

Zoek jij een hypotheek voor je nieuwbouwwoning? Daar kunnen wij bij helpen. Bij nieuwbouw krijg je te maken met kosten, voor je in de woning woont. Hiervoor kun je een hypotheek met bouwdepot afsluiten. De bouwkosten die worden gemaakt, kun je dan financieren uit dit bouwdepot. Alleen over het opgenomen deel van het bouwdepot, betaal je hypotheekrente en aflossing. Er zijn banken die de rente en aflossing tijdens de bouw ook meefinancieren.

Voordelen nieuwbouw hypotheek

Wij staan klaar om je te helpen!

“Wonen in het huis van je dromen staat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje. Ik vind het geweldig om mensen bij dit traject te begeleiden en ze daarna zien te genieten van de door hen zelf samengestelde woning. Resultaat: wonen in jouw droomhuis met de beste hypotheek en de laagste maandlast!”

Patrick Kleijwegt – Financieel adviseur

Hypotheekadvies voor jouw nieuwbouw nodig?

Lijkt een nieuwbouwwoning jou iets? Laat je adviseren door onze experts. Zij vergelijken alle aanbieders voor de laagste rente voor jouw situatie. Laat je gegevens hieronder achter of bel Academica op 078 648 14 80 en plan een gratis eerste gesprek!

Academica
Heb je een vraag? Bel ons!