Nieuwbouw hypotheek

Ouder stel hypotheek

Nieuwbouwhuis financieren

Ga jij voor nieuwbouw? Dan vraag je vóór de bouw een hypotheek aan. Nieuwbouw brengt andere kosten met zich mee dan de koop van een bestaande woning. Hier moet jouw hypotheek op aangepast worden.

3 voordelen van 'nieuwbouw hypotheek'

Hypotheek met bouwdepot

Vanaf het moment dat met de bouw wordt gestart, krijg je te maken met bouwkosten. Om te voorkomen dat jij hoge rekeningen van de aannemer krijgt die je zelf moet voorfinancieren, sluit je hiervoor een hypotheek met bouwdepot af. Kosten die worden gemaakt voor de bouw van jouw nieuwe huis, worden hieruit gefinancierd.

Alleen over het opgenomen deel van het bouwdepot betaal je hypotheekrente en aflossing. Hierdoor krijg je te maken met dubbele lasten: je betaalt direct al rente en aflossing over het opgenomen deel uit het bouwdepot, terwijl je nog helemaal niet in de woning woont. Het is belangrijk om dit kostenplaatje vooraf op papier te zetten en met een adviseur te kijken hoe dit het best gefinancierd kan worden, welke soort nieuwbouwwoning je ook kiest.

Wij staan klaar om je te helpen!

“Er is meer mogelijk bij nieuwbouw dan veel mensen denken. Zo heeft Academica uitgebreide financieringsmogelijkheden bij 'zelfbouw': de grond kan bijvoorbeeld al aangekocht en betaald worden, zonder dat er een definitieve bouwvergunning is. Ook is er maatwerk mogelijk bij financiering van de opties die de aannemer biedt en opties die je liever zelf uitvoert. Wij helpen je graag met alle vraagstukken rondom nieuwbouw!”

Yen Heijkoop – Financieel adviseur

Meer weten over jouw nieuwbouw hypotheek?

Optimaal profiteren van nieuwbouw en de laagste rentes in de markt? Bel Academica via 078 648 14 80 voor onafhankelijk advies. Het eerste gesprek is altijd gratis! Wij vergelijken alle aanbieders en weten van wanten. Hieronder je gegevens achterlaten mag ook.

Academica
Heb je een vraag? Bel ons!