laagste-hypotheekrente-ooit.jpg (2)

Laagste hypotheekrente ooit: 0,94%!

Met verbazing hebben we in juni de laagste hypotheekrente ooit gespot. We dachten dat de hypotheekrentes in 2016 niet lager konden, maar het tegendeel is waar!

Hypotheekrentes enorm gedaald
Overal hoor je het: een huis kopen, nu doen! Maar waarom eigenlijk? Wie nu een huis koopt, betaalt veel minder hypotheekrente dan een paar jaar geleden. In 2007 bijvoorbeeld, was de gemiddelde hypotheekrente 4,7%. Nu is dat maar 1,75 % (10 jaar rentevast). Dit scheelt al gauw 400 euro aan ‘hypotheek maandlasten’. Tel uit je winst ;)

Laagste hypotheekrente 2016
Dit jaar is de laagste hypotheekrente ooit behaald: 0,94% (2 jaar rentevast). En het wordt nog mooier: onder bepaalde voorwaarden kun je zelfs een hypotheekrente van 0,74% krijgen. Je kan kiezen tussen een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. 

Waarom zijn de hypotheekrentes nu zo laag?
De kapitaalmarktrente is laag en er is meer concurrentie tussen hypotheekaanbieders dan in de afgelopen jaren. Om op te vallen ‘stunten’ aanbieders met lage hypotheekrentes. Dat is voordelig voor jou!

Actuele hypotheekrente (juni ‘16)
2 jaar rentevast: 0,94%
5 jaar rentevast: 1,44 %
10 jaar rentevast: 1,75 %
20 jaar rentevast: 2,20 %
30 jaar rentevast: 2,84 %

Zoals je ziet: de hypotheekrente is lager wanneer je kiest voor een korte rentevaste periode. Waarom? Als je bijvoorbeeld 20 jaar dezelfde rente betaalt, dan is het risico voor de bank groter. Rentes kunnen immers tussentijds flink stijgen.

Kan ik de laagste hypotheekrente ooit krijgen?
Dat zoeken we graag voor je uit! Ook of je in aanmerking komt voor de 0,74% hypotheekrente. Academica vergelijkt alle aanbieders, zodat je altijd de laagste hypotheekrente in de markt krijgt. Klik hieronder op de button of bel Academica: 078 648 14 18

 

mijn_situatie.jpg

Wat kunnen we voor je betekenen?

Volgende

Contact

Laat hieronder jouw gegevens achter. Wij nemen uiterlijk %ContactTerm% contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 078 648 14 18.

Persoonsgegevens

 ,  Aanpassen?
Opzoeken adresgegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking