Annuïteitenhypotheek

Muntgeld stapels en houten huisje

Hypotheekvorm

Als je een nieuwe woning koopt, kun je kiezen uit 3 hypotheekvormen: een aflossingsvrije hypotheek, een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek is meestal gewoon nog mogelijk. Toch kiezen veel mensen voor een “verplichte” lineaire of annuïtaire hypotheek. Om de beste hypotheek voor jouw situatie te krijgen, is het belangrijk je goed te laten adviseren. Hieronder leggen we uit wat een annuiteitenhypotheek is, en hoe het aflossen in zijn werk gaat.

Annuïtaire hypotheekvorm

  • Wat is een annuïteitenhypotheek?

    Een annuïteitenhypotheekhypotheek is een hypotheekvorm waarbij de totale bruto maandlast gelijk blijft gedurende de looptijd. De samenstelling van het bedrag, rente en aflossing, wijzigt maandelijks. Bij wijziging van het rentepercentage zal de bruto maandlast ook wijzigen. Aan het einde van de looptijd is de annuïteitenhypotheek volledig afgelost.  

  • Gelijke maandlasten, minder snel aflossen

    Het kenmerk van de annuïteitenhypotheek is het bruto maandbedrag. Dit blijft gedurende de looptijd gelijk. Maar de samenstelling van de bruto maandlasten verandert wel. Bij de start van de annuïteitenhypotheek bestaat het grootste deel van de bruto maandlasten uit hypotheekrente en een kleiner deel uit aflossing. En aan het einde van de looptijd? Dan los je juist meer af. Voordeel: de maandlasten van een annuïteitenhypotheek zijn in het begin lager dan bij een lineaire hypotheek.

Annuïtair aflossen in beeld

Hoe ziet annuïtair aflossen eruit? Dat zie je hieronder. De maandlasten van een annuïteitenhypotheek blijven gelijk en door de jaren heen los je meer af.

Annuïtair aflossen, iets voor jou?

Ontdek nu of een annuïtaire hypotheek bij je past. Bel 078 648 14 80

Wij bekijken je persoonlijke situatie en onderzoeken welke hypotheekvorm het beste bij je past. Ook vergelijken we alle laagste rentetarieven in de markt. Dat is het voordeel van onafhankelijk advies!

Contact

Academica

Niets missen? Ontvang wekelijkse updates over hypotheken!

Heb je een vraag? Bel ons!