Annuïteitenhypotheek

Academica

Hypotheekvorm

Als je een nieuwe woning koopt, kun je kiezen uit 3 hypotheekvormen: bij een nieuwe hypotheek kies je voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Bestaande hypotheken kunnen nog aflossingsvrij worden overgesloten. Hieronder leggen we uit wat een annuiteitenhypotheek is, en hoe het aflossen in zijn werk gaat.

Annuïtaire hypotheekvorm

  • Wat is een annuïteitenhypotheek?

    Een annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij het totaal van de maandelijkse rente en aflossing gelijk blijft gedurende de gehele looptijd. Op de einddatum van de annuïteitenhypotheek is deze geheel afgelost.

  • Gelijke maandlasten, minder snel aflossen

    Het kenmerk van de annuïteitenhypotheek is het bruto maandbedrag. Dit blijft gedurende de looptijd gelijk. Maar de samenstelling van de bruto maandlasten verandert wel. Bij de start van de annuïteitenhypotheek bestaat het grootste deel van de bruto maandlasten uit hypotheekrente en een kleiner deel uit aflossing. En aan het einde van de looptijd? Dan los je juist meer af. Voordeel: de maandlasten van een annuïteitenhypotheek zijn in het begin lager dan bij een lineaire hypotheek.

Annuïtair aflossen in beeld

Hoe ziet annuïtair aflossen eruit? Dat zie je hieronder. De maandlasten van een annuïteitenhypotheek blijven gelijk en door de jaren heen los je meer af.

Annuïtair aflossen, iets voor jou?

Ontdek nu of een annuïtaire hypotheek bij je past. Bel 078 648 14 18

Wij bekijken je persoonlijke situatie en onderzoeken welke hypotheekvorm het beste bij je past. Ook vergelijken we alle laagste rentetarieven in de markt. Dat is het voordeel van onafhankelijk advies!

Contact

Academica