Lineaire hypotheek

Muntgeld stapels en houten huisje

Woning kopen

Ga je een woning kopen? Dan heb je keuze uit 3 soorten hypotheken: lineair, annuïtair of aflossingsvrij. Veel mensen kiezen voor een “verplichte” annuïtaire of lineaire hypotheek. Maar een aflossingsvrije hypotheek is meestal ook gewoon nog mogelijk. Laat je goed adviseren over de laatste mogelijkheden, zodat jij de beste hypotheek krijgt voor jouw situatie. Hieronder leggen we kort uit wat een lineaire hypotheek inhoudt.

Lineaire hypotheekvorm

  • Wat is een lineaire hypotheek?

    Een lineaire hypotheek is een hypotheekvorm waarbij elke maand hetzelfde bedrag wordt afgelost. Het bedrag dat wordt afgelost wordt bepaald door de hoogte en de looptijd van het hypotheekdeel. Op de einddatum van de lineaire hypotheek is deze helemaal afgelost.

  • Lineaire hypotheek vaak voordeliger!

    Het kenmerk van de lineaire hypotheek is dat bij de start van de hypotheek de maandlasten hoog zijn. Op het eind zijn de maandlasten laag. Dit komt omdat je vanaf het begin van de lineaire hypotheek direct veel aflost. Over de gehele looptijd gezien is een lineaire hypotheek voordeliger dan een annuïteitenhypotheek.

Lineaire aflossing in beeld

Visueel ingesteld? Dan ziet een lineaire hypotheek gedurende een 30-jarige looptijd er zo uit:

Ontdek nu of een lineaire hypotheek bij je past. Bel 078 648 14 80

Wij bekijken je persoonlijke situatie en onderzoeken welke hypotheekvorm het beste bij je past. Ook vergelijken we alle laagste rentetarieven in de markt. Dat is het voordeel van onafhankelijk advies!

Contact

Academica

Niets missen? Ontvang wekelijkse updates over hypotheken!

Heb je een vraag? Bel ons!