Huurverklaring 2022

Duurhuurders krijgen nieuwe hypotheekkansen in 2022 na einde huurverklaring


24.914 keer gelezen

Heb jij een dure huurwoning, maar onvoldoende inkomen om de door jou gewenste woning te kunnen kopen? Goed nieuws: via het nieuwe ‘Duurhuur’ initiatief krijg jij meer mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten, op basis van je betaalgeschiedenis. Benieuwd hoe Academica jou hierbij kan helpen?

Huurders bouwen geen vermogen op

Op dit moment huren er meer dan een half miljoen huishoudens duur in de vrije sector. Van deze groep besteedt 61% zelfs meer dan 1/3 van het netto inkomen aan huur. Omdat ze ‘duur huren’, bouwen ze bijna geen vermogen op en is het lastig om later alsnog de overstap naar een koophuis te maken. Gek eigenlijk, want de kans is namelijk groot dat je met je huidige huurlasten makkelijk een vergelijkbare koopwoning kunt betalen. Heb jij al een keer een online hypotheekberekening gedaan en ben je afgehaakt? Goed nieuws: er is meer mogelijk!

‘Duurhuur’ pilot biedt nieuwe hypotheekkansen in 2022!

Een huurverklaring werd in 2020 als extra middel ingezet om een hypotheek te krijgen voor ‘duurhuurders’. Dit initiatief is stopgezet, maar in februari 2022 is de NHG (Nationaal Hypotheek Garantie) samen met 5 partijen de nieuwe pilot ‘Duurhuur’ gestart! In totaal kunnen er via deze pilot 1.000 hypotheken aan duurhuurders vergeven worden. Ben jij een ‘duurhuurder’ en ben je het zat om je elke maand blauw te betalen aan huur? Dan kun je via de pilot wellicht tóch in aanmerking komen voor die gewilde hypotheek. Aantal voorwaarden:

  • Je huurt al minimaal 3 jaar een dure huurwoning in de vrije sector zonder betaalachterstanden en kan dit aantonen via een huurcontract.
  • Je beschikt over voldoende en stabiel inkomen om verantwoord de woonlasten te kunnen betalen. Je hebt hiervoor niet je spaargeld aangesproken.
  • Er wordt gekeken of je in de afgelopen 3 jaar hebt kunnen sparen.
  • Het huis dat je wilt kopen kost niet meer dan 355.000 euro (NHG-grens).

Voldoe je aan het bovenstaande? Dan kun jij in aanmerking komen voor de ‘Duurhuur’ pilot!

Als duurhuurder jouw hypotheekkansen weten? Bel Academica!

Weten of je in aanmerking komt voor een hypotheek? Neem contact op! Dan gaan wij dat voor je in kaart brengen: via deze pilot of wellicht via andere mogelijkheden. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens achter. Het eerste gesprek is gratis! We zijn onafhankelijk en innovatief, waardoor er vaak meer mogelijk is dan je denkt! Daarom ondersteunen we enthousiast nieuwe initiatieven.

Heb je een vraag? Bel ons!