Voeten in zwembadwater

Wat kost een eigen zwembad voor in de tuin?


4.777 keer gelezen

Verheug jij je al op zonnige dagen met heerlijke temperaturen? Stel dat we weer zo’n hete zomer krijgen. Vorig jaar waren de airco’s niet aan te slepen. Hoe ga jij afkoelen? Wat dacht je van een eigen zwembad in de tuin! Lees wat het ongeveer kost om een zwembad te kopen, aan te leggen en de kosten per jaar!

Wat kost een eigen zwembad?

Dat ligt er maar net aan wat voor soort zwembad je wilt kopen. 

1. Opblaasbaar zwembad

Gemiddelde kosten: 25 euro. 

Houd je het graag simpel? Dan is een opblaasbaar zwembad prima voor jou. De prijzen variëren van enkele euro’s voor de kleine modelletjes tot een paar tientjes voor de grotere zwembaden. 

2. Frame zwembad

Gemiddelde kosten: 150 euro.

Ga je liever voor een steviger model dat je snel opzet? Een frame zwembad is misschien wat je zoekt. Zo’n zwembad heeft een stalen wand en voor slechts een paar tientjes heb je al een klein zwembad in je tuin. Liever een groter of luxer model? Dan trek je er een paar honderd euro voor uit.

3. Een écht zwembad

Gemiddelde kosten: tussen de 5.000 en 30.000 euro.

Ga je voor kwaliteit? Dan kan je kiezen voor een écht zwembad voor in je tuin: een ingebouwd zwembad. Ook daarin heb je talloze opties. Hoeveel een inbouwzwembad kost, hangt onder andere af van de grootte, het materiaal en wat je aan extra accessoires wilt. Als je kiest voor een geprefabriceerd foliezwembad, ben je tussen de 5.000 en 15.000 euro kwijt. Maar je kunt ook voor een superdeluxe zwembad “op maat” kiezen. Die kosten kunnen oplopen tot over de 30.000 euro. Hoe beter het materiaal, hoe duurder het is… maar ook: hoe langer het meegaat.  

Wat kost een zwembad in de tuin aanleggen? 

De kosten voor het aanleggen van een inbouwzwembad variëren enorm: van een paar duizend euro tot soms wel enkele tienduizenden euro’s. Er komt heel wat om de hoek kijken. Ben je ultrahandig? Zelf een zwembad bouwen komt ongeveer neer op 7000 (exclusief zwembad). Dan moet er een hoop gebeuren. Denk aan het bouwklaar maken van je tuin en het gat (750 euro), betonvloer (800 euro), bouwmateriaal huren (1000 euro) en ga zo maar door. Het zwembad laten aanleggen kost al gauw 20.000 tot 30.000 euro (inclusief zwembad). Tip: stel vooraf een budget op en vraag bij diverse partijen offertes op!

Wat kost een inbouwzwembad per jaar?

De kosten voor een inbouwzwembad in je tuin houden na het plaatsen natuurlijk niet op.  Er zijn kosten aan verbonden en die liggen ook weer aan wat voor zwembad je hebt. Ter indicatie: spullen voor het onderhoud van je zwembad kosten al gauw 300 euro. Wil je het water verwarmen? Reken maar op 450 euro. En qua stroom komt daar zo'n 200 euro bij (voor je zwembadpomp). Al met al kost een inbouwzwembad per jaar tegen de 1000 euro. Tip: met zonnepanelen kan je wel de energierekening omlaag brengen.  

Zwembad in je tuin financieren? Bekijk jouw opties!

Wil jij een zwembad aanleggen in je tuin en wil je weten hoe je dit kunt financieren? Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Samen bekijken we jouw mogelijkheden. Wie weet lig jij binnenkort te dobberen in jouw eigen tuin!  

Heb je een vraag? Bel ons!