Voeten in zwembadwater

Wat kost een eigen zwembad voor in de tuin?


98.758 keer gelezen

De zomer is begonnen! Volop zonnige dagen met heerlijke temperaturen. Vorig jaar waren de airco’s niet aan te slepen. Hoe ga jij afkoelen? Wat denk je van een eigen zwembad in de tuin? Lees wat het ongeveer kost om een zwembad te kopen, aan te leggen en de kosten per jaar!

Wat kost een eigen zwembad in 2022?

Dat ligt er maar net aan wat voor soort zwembad je wilt kopen. 

1. Opblaasbaar zwembad

Gemiddelde kosten: 25 euro. 

Houd je het graag simpel? Dan is een opblaasbaar zwembad prima voor jou. De prijzen variëren van enkele euro’s voor de kleine modelletjes tot een paar tientjes voor de grotere zwembaden. 

2. Opzetzwembad

Gemiddelde kosten: 250 euro.

Ga je liever voor een steviger model dat je snel opzet? Een opzetzwembad (frame zwembad) is misschien wat je zoekt. Zo’n zwembad heeft een frame met metalen buizenconstructie en voor slechts een paar tientjes heb je al een klein zwembad in je tuin. Liever een groter of luxer model? Dan trek je er een paar honderd euro voor uit.

3. Een ingebouwd zwembad

Gemiddelde kosten: tussen de 10.000 en 40.000 euro.

Ga je voor kwaliteit? Dan kan je kiezen voor een écht zwembad voor in je tuin: een ingebouwd zwembad. Ook daarin heb je talloze opties. Hoeveel een inbouwzwembad kost, hangt onder andere af van de grootte, het materiaal en wat je aan extra accessoires wilt. Als je kiest voor een polyester zwembad, dat lang meegaat, ben je tussen de 10.000 en 40.000 euro kwijt. Maar je kunt ook voor een super-de-luxe zwembad “op maat” kiezen. Die kosten kunnen oplopen tot zo'n 100.000 euro. Hoe beter het materiaal, hoe duurder het is… maar ook: hoe langer het meegaat.  

icon

Tip: je kunt de overwaarde van je huis opnemen voor een eigen zwembad!

Wat kost een zwembad in de tuin aanleggen?

De kosten voor het aanleggen van een inbouwzwembad variëren enorm: van een paar duizend euro tot soms wel enkele tienduizenden euro’s. Er komt heel wat om de hoek kijken. Ben je ultrahandig? Zelf een zwembad bouwen komt ongeveer neer op 7.000 euro (exclusief zwembad). Dan moet er een hoop gebeuren. Denk aan het bouwklaar maken van je tuin en het gat (750 euro), betonvloer (800 euro), bouwmateriaal huren (1.000 euro) en ga zo maar door. Het zwembad laten aanleggen kost al gauw 30.000 tot 40.000 euro (inclusief zwembad). Tip: stel vooraf een budget op en vraag bij diverse partijen offertes op!

Wat kost een zwembad per jaar?

De kosten voor een inbouwzwembad in je tuin houden na het plaatsen natuurlijk niet op.  Er zijn kosten aan verbonden en die liggen ook weer aan wat voor zwembad je hebt. Ter indicatie: spullen voor het onderhoud van je zwembad kosten al gauw 350 euro. Wil je het water verwarmen? Reken maar op 750 euro. En qua stroom komt daar zo'n 300 euro bij (voor je zwembadpomp). Al met al kost een inbouwzwembad per jaar rond de 1.400 euro. Tip: met PVT-panelen kan je de energierekening omlaag brengen. 

Zwembad in je tuin financieren? Neem contact op!

Wil jij deze zomer nog een zwembad aanleggen in je tuin? Dan wil je vast snel weten hoe je dit kunt financieren. Bel direct 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Samen bekijken we jouw mogelijkheden. Wie weet lig jij binnenkort te dobberen in jouw eigen tuin!

Heb je een vraag? Bel ons!