Handen met papierwerk, pennen en telefoon

Verhuizen in 2018? 5 tips, tools, apps!


14.610 keer gelezen

Staat een nieuw huis op jouw lijst van voornemens voor 2018? Bekijk onze tips voor verhuizen in de vorm van 5 tools en apps. Hopelijk maken ze verhuizen in 2018 voor jou een stukje makkelijker!

5 apps en tools bij verhuizen

Huis zoeken – Dreamhuis app

Vergeet Funda. Huizen worden tegenwoordig in recordtempo verkocht. Als een woning al op Funda komt te staan, dan heb je te maken met tientallen concurrenten. Daarom is er nu de app Dreamhuis. In deze app vind je iédere woning in Nederland, ook als ze nog niet te koop staan. Verstuur anoniem een kaart naar de bewoner(s) en kom er zelf achter of een woning te koop is, of binnenkort te koop komt te staan! Hier heb je geen dure makelaar voor nodig. Jouw kaartje wordt via de post verstuurd en betaal je met iDeal. 20% van de woningeigenaren reageert, zo stelt Dreamhuis. Misschien krijg jij een positief bericht terug en mag je als eerste bezichtigen!

Maximale hypotheek berekenen – Academica tool

Gaat jouw ‘dreamhuis’ daadwerkelijk de verkoop in? Mooi! Maar voordat je tijd en energie steekt in de bezichtiging van de woning, is het verstandig om te berekenen wat je maximale hypotheek wordt. Zo sta je steviger in je schoenen tijdens de bezichtiging en weet je of het sowieso de moeite waard is om een  bezichtiging in te plannen.  Tip: gebruik de berekentool van Academica om een indicatie te krijgen van je maximale hypotheek. Wil je exact weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen en wat de maandlast wordt? Zet heerlijke koffie, bel ons en hoppa onze onafhankelijke hypotheekadviseur schuift aan bij jou aan je keukentafel om jouw opties te bespreken.  

Bezichtigen – Sun Seeker app

Nu je weet dat bezichtigen de moeite waard is, wil je er natuurlijk het maximale uit halen! Er zijn veel tools die je hierbij kunnen helpen. Onze favoriet? Sun Seeker! Verkoopmakelaars pronken maar wát graag met een tuin op het zuiden. Maar wil je precies weten hoeveel uur zon jouw balkon of tuin heeft?  De app Sun Seeker heeft een 3D virtuele camera met het exacte zonne-pad in de winter én zomer, en een kaart met de zonrichting voor elk uur daglicht. De app koop je in de App Store (IOS) of in de Google Play store. Hij kost een paar euro, maar grote kans dat jij er hierna nog jaren plezier van hebt!

Verhuizen – Sortly app

Je kunt nog zo georganiseerd zijn, na een verhuizing ben je gegarandeerd spullen kwijt (‘in welke verhuisdoos zat de flesopener ook alweer?’). Met de app Sortly maak je met je smartphone of tablet foto’s van al je spullen. Vervolgens kun je supersnel terugzoeken in welke dozen je de spullen terugvindt. Zo weet je zeker dat je na een drukke dag verhuizen in ieder geval kan proosten op je nieuwe huis! 

Inrichten – Amikasa 3D

Nadat je al je spullen van het oude naar het nieuwe huis hebt gebracht, zet je alles natuurlijk het liefst meteen op zijn plek. Dat is een hele uitdaging. Met al die spullen in huis kan je woonkamer er in één keer een stuk kleiner uit zien. En misschien is je bank in je nieuwe woonkamer toch een stuk breder dan je had bedacht! Met de app Amikasa 3D maak je een digitale kopie van een ruimte op je smartphone of tablet. In die digitale ruimte plaats je foto’s je van meubels. Zo kun je meteen zien waar jouw bank het beste tot zijn recht komt. Scheelt jou een hoop gesjouw!

Verhuizen in 2018? Bel Academica!

Een nieuw huis begint vaak met een nieuwe hypotheek. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek: 078 648 14 18. Wij vergelijken álle hypotheekaanbieders in de markt voor je en berekenen precies wat jij kunt lenen voor je nieuwe woning. Zo weet je zeker dat het beste aanbod voor jouw nieuwe hypotheek er altijd tussen zit!

Heb je een vraag? Bel ons!