jaren 30 woning

Renovatie jaren 30 woning: aandachtspunten en kosten


18.158 keer gelezen

Hoge plafonds, glas-in-loodramen, en suite deuren en een erker. Een jaren 30 woning is niet voor niets dé favoriet bij huizenzoekers. Maar bij veel jaren 30 woningen moet er wel wat gebeuren om de woning weer in ere te herstellen. Ga jij het avontuur aan? Hou bij de renovatie van een jaren 30 woning rekening met de volgende punten.

Renovaties en verbouwingen jaren 30 woning

Vier veel voorkomende renovaties en verbouwingen bij een jaren 30 woning.

1. Aanpassing indeling woning

Wil je jouw jaren 30 woning renoveren? Kijk dan eerst eens kritisch naar de indeling van de woning. Veel oudere huizen zijn al eerder verbouwd. Dit zorgt soms voor een wat rommelige en niet optimale indeling van de woning. Wat zijn je wensen, wil je een mooie leefkeuken of een grotere badkamer? En hoe kan je jouw jaren 30 woning hiervoor het beste indelen? Soms kan een relatief kleine aanpassing al zorgen voor een veel optimalere leefruimte.

2. Elektriciteit

Check de staat van de elektra in de woning. De kans is groot dat zaken als de stoppenkast, stopcontacten en elektriciteitsdraden verouderd zijn. Dit is niet veilig en moet dan door de hele woning vervangen worden. En dat is een flinke klus!

3. Vochtproblemen oplossen

Bij veel jaren 30 woningen zijn er vochtproblemen. Zien de gevel en het voegwerk er niet goed meer uit? Dan kan dit komen door een vochtprobleem. Ga na waar het probleem is ontstaan, zodat het opgelost kan worden. Daarna kan je de buitengevel op laten knappen. Denk aan het herstellen van metselwerk en het repareren of vervangen van kozijnen.

4. Verduurzamen jaren 30-woning

Bij het bouwen van de karakteristieke jaren 30 woningen werd niet gedacht aan isolatie. Denk aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Met het isoleren van een jaren 30 woning is dus veel winst te behalen. Meer wooncomfort, een lagere energierekening én een duurzamere woning.

Door het verduurzamen van je woning kun je vaak meerdere energielabels opschuiven. Dat levert je grote besparingen op! Lees meer over het verbeteren van je energielabel.

Kosten renoveren jaren 30 woning

De kosten voor het renoveren van een jaren 30 woning hangen compleet af van de staat van de woning en jouw wensen. Breng beide daarom goed in kaart. Houd ook altijd rekening met onvoorziene kosten!

Renovatie jaren 30 woning financieren via je hypotheek

De renovatie van een jaren 30 woning kan een flink project zijn. Met bijbehorende kosten. Heb je dit geld niet zomaar op je spaarrekening staan, of wil je jouw spaargeld niet aanspreken? Dan is een verbouwingshypotheek een goede mogelijkheid. Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden voor de renovatie van jouw jaren 30 woning? Bel 078 648 14 80 of vul het formulier hieronder in. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs bespreken graag al je opties tijdens een gratis eerste gesprek!

Heb je een vraag? Bel ons!