verbouwing

Kosten verbouwing huis vrijwel altijd hoger dan verwacht: gebruik je hypotheek!


10.333 keer gelezen

Ken je dit? De verbouwing loopt al een maand achter en de kosten blijven oplopen. Je vraagt je af hoe dit heeft kunnen gebeuren… Helaas kan dit bij een verbouwing voorkomen. Wij lichten 3 situaties uit én geven je een gouden tip om deze extra verbouwkosten gemakkelijk te financieren.

Kosten verbouwing vaak duurder dan vooraf begroot: 3 situaties

Van te voren lijkt het voorkomen van hoge verbouwkosten vrij simpel. Je maakt een begroting, je houdt je eraan en klaar. Toch kan dit in veel gevallen anders lopen. Wij zetten 3 situaties voor je op een rijtje.

1. Onvoorziene verbouwkosten vaak onvermijdelijk

Yes! Eindelijk laat je een nieuwe keuken plaatsen. Je hebt bij de keukenboer een prachtexemplaar uitgezocht, precies binnen jouw budget. Fijn! Maar dan kom je tijdens het plaatsen erachter dat je ook nieuwe tegeltjes nodig hebt, er een leiding omgelegd moet worden en ook de muren opnieuw gestuukt dienen te worden. Daar had je geen rekening mee gehouden! Dat worden duizenden euro’s extra kosten voor je verbouwing.

2: Verbouwing duurt langer dan verwacht = hogere kosten

Je laat een aanbouw plaatsen van 80.000 euro en je huurt hiervoor een professional in voor 40 euro per uur. Maar dan duurt het plaatsen van de aanbouw langer, omdat het toch meer werk is dan verwacht. De kosten lopen op tot 91.000 euro, omdat er geen duidelijke afspraken gemaakt zijn over meerwerk. Een hoop geld. Wel goed om te weten: de kosten voor een aanbouw zie je vaak voor 100% terug door de waardevermeerdering van je huis.

3. Huis verduurzamen? Flinke, maar waardevolle investering

Je begint met een paar zonnepanelen van 4000 euro. Maar wil je écht een paar energielabels opschuiven? Dan moet er meer gedaan worden. Denk aan de isolatie van jouw vloer, ramen of dak. Een flinke investering, maar het levert je ook veel op! Naast een veel lagere energierekening, wordt je huis meer waard. En wist je dat je vaak een subsidie kan krijgen wanneer je 2 of meer isolatiemaatregelen laat doen? Scheelt weer een hoop geld!

Al je spaargeld inzetten voor hogere verbouwkosten? Niet nodig!

Heb je meer kosten gemaakt voor de verbouwing van jouw huis dan je had verwacht? Gelukkig hoef je hiervoor niet je spaargeld in te zetten. Zo kan je jouw hypotheek verhogen met een bouwdepot. Dit is een rekening waarop het geld voor de verbouwing gereserveerd staat. Door middel van het inzenden van verbouwingsfacturen, kan je hier onttrekkingen uit doen. En weet je dat je maar liefst 50.000 euro aan hypotheek kunt opnemen, voor nog geen 160 euro per maand aan rente en aflossing?!

Hypotheek verhogen voor kosten verbouwing? Neem contact op!

Bel ons op 078 648 14 80, dan checken onze onafhankelijke adviseurs of jij jouw hypotheek kan verhogen om de kosten van je verbouwing te financieren én hoeveel je precies kunt lenen. Of vul het onderstaande formulier in.

Heb je een vraag? Bel ons!