Ouder paar wandelen

Pensioen en hypotheek oversluiten: 5 redenen!


12.247 keer gelezen

Ga je bijna met pensioen? Of ben je al met pensioen? Dan is het oversluiten van je hypotheek heel interessant. Er is veel mogelijk! Zeker nu de hypotheekrentes nog laag zijn. Benieuwd waarom oversluiten slim is en waarom je nu in actie moet komen? Lees deze 5 redenen!

1. Oversluiten = profiteren van een lage hypotheekrente!

Wat is of wordt jouw pensioeninkomen? Bij veel mensen gaat het inkomen als ze met pensioen gaan omlaag. Belangrijk is dan wel om te bekijken of je jouw (te hoge) hypotheekrente nog kan betalen. Wil je je daarover geen zorgen maken? Sluit dan je hypotheek over en profiteer van de lage hypotheekrente van nu. Zo worden jouw maandlasten een stuk lager! Goed om te weten: een aantal partijen verhoogden al hun hypotheekrentes, dus wees op er op tijd bij!

2. Je huis verbouwen voor langer woonplezier

Wil je nog lang in jouw huis blijven wonen? En met nóg meer plezier? Denk eens aan een verbouwing van je huis. Een nieuwe badkamer, aanbouw of wat je maar wilt! Zo kan je ook als je ouder wordt, langer zelfstandig blijven wonen. Liever niet al je spaargeld hiervoor gebruiken? Geen probleem! Je kan meestal je hypotheek oversluiten en de kosten voor een verbouwing hierin laten meefinancieren. En door de lage hypotheekrente van nu levert dat je vaak ook nog eens een forse besparing per jaar op! Ook als je alle verbouwkosten meerekent.

3. Zekerheid van lage lasten: zet je rente lang vast!

Is je pensioeninkomen lager dan je huidige inkomen? En wil je meer zekerheid creëren voor jou (en je partner)? Dat kan! Sluit je hypotheek over naar een lage rente en zet deze vast voor bijvoorbeeld 20 jaar. Zo krijg je extra zekerheid en kun jij nog lang profiteren van lage maandlasten! Het is nu zelfs mogelijk om de hypotheekrente voor de rest van je leven vast te zetten. Zo hou je meer geld over om leuke dingen te doen!

4. Verzilver je overwaarde voor meer pensioeninkomen

Heb je een relatief laag pensioeninkomen, maar een flinke overwaarde op je huis? Dan kan het voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten naar een seniorenhypotheek. Met deze hypotheek kan je je overwaarde inzetten om je pensioeninkomen aan te vullen en de maandlasten betaalbaar te houden. Of wil je een schenking doen aan je kinderen, of een andere grote uitgave doen? Dan kan je ook hiervoor je overwaarde inzetten en op elk gewenst moment geld opnemen!

5. In 1 klap af van die dure leningen

Heb je een consumptieve lening? Vanaf 60-jarige leeftijd moet er normaal gesproken 1,5% van het kredietlimiet per maand betaald worden om dit bij 67 jaar ingelost te hebben. Bij een lening van 50.000 euro betaal je dan maar liefst 750 euro per maand. Dat is een hoop geld! Gelukkig is er een oplossing. Zo kan je in veel gevallen na je pensioen jouw hypotheek oversluiten en hierin je consumptieve leningen laten meenemen. Met als grootste voordeel natuurlijk de hypotheekrente die nu extreem laag is, ten opzichte van die hoge rente op jouw lopende krediet.

Pensioen en hypotheek oversluiten? Neem contact op!

Wil je na je pensioen niet voor verrassingen komen te staan? Laat je vernieuwde situatie door Academica inventariseren! Ook als je nog niet je daadwerkelijke pensioenleeftijd bereikt hebt. Onze adviseur bekijkt al je opties voor het oversluiten van je hypotheek na je pensioen. Bel 078 648 14 80 of laat je gegevens hieronder achter.

Heb je een vraag? Bel ons!