huis en geld

Consumptief lenen? Neem overwaarde op en bespaar!


11.364 keer gelezen

Heb jij een consumptieve lening(en)? Bijvoorbeeld voor een auto, verbouwing of andere uitgaven? Grote kans dat je maandelijks ongemerkt te veel rente betaalt. Gelukkig kun je die rentelasten in 1 klap verlagen! Hoe? Wij leggen het uit!

Wat is een consumptief krediet?

Een consumptief krediet is een lening. Voorbeelden van een consumptief krediet zijn: een creditcard, private lease, doorlopend krediet, een persoonlijke lening en kopen op afbetaling. Deze lening gebruik je om financiële ruimte te creëren. Hierover betaal je meestal een hoge rente en natuurlijk ook aflossing.

Maandlast consumptief krediet: onnodig hoge maandlasten

Bij een consumptief krediet is de minimale maandlast 1% van de kredietsom. Maar vanaf 60 jaar ben je verplicht om maandelijks extra af te lossen. De bank eist in deze situatie maandelijks meestal 2% van de totale lening. Heb je een consumptieve lening van 50.000 euro? Dan betaal je 1000 euro per maand aan rente en aflossing. Een hoop geld! Gelukkig is er een manier om afscheid te nemen van je dure leningen.

Dag dure consumptieve lening, hallo overwaarde opnemen!

Heb je overwaarde op je koophuis? Dan kan je vaak jouw consumptieve leningen in een hypotheek samenvoegen. Dit is wel afhankelijk van de waarde van je woning en jouw inkomen. Je sluit dan een hypotheek af, waarin jouw leningen worden meegenomen. Met als grootste voordeel natuurlijk de hypotheekrentes die nu extreem laag zijn! Zo betaal je aanzienlijk minder rente en is aflossen vaak niet verplicht.

Wil je van je dure kredieten af? Neem contact op!

Als je wilt weten of het mogelijk is om jouw consumptieve leningen over te sluiten, bel ons via 078 648 14 80. Of laat hieronder je gegevens achter. Wij zoeken het graag voor je uit en weten precies waar dit het voordeligst kan.

Heb je een vraag? Bel ons!