oudere man

Levensrente hypotheek 2022: voor iedereen met AOW-leeftijd!


16.269 keer gelezen

Ook bij Academica verkrijgbaar: een hypotheek waarbij uw rente levenslang vaststaat! Bent u al of gaat u binnenkort met pensioen? Dan kunt u naast uw vaste pensioeninkomen, ook uw hypotheeklasten vastzetten. En wilt u de overwaarde van uw huis opnemen? Dan is deze nieuwe Levensrente hypotheek wellicht iets voor u!

Wat is een Levensrente hypotheek?

Een Levensrente hypotheek is een hypotheek met een vaste rente zonder einddatum, speciaal voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt. Wat zijn daarvan de voordelen? Is het wat voor u?

Voordelen van Levensrente hypotheek 2022

1. Levenslange vaste rente = laagste maandlasten

Een aflossingsvrije hypotheek heeft van alle hypotheekvormen de laagste maandlasten. Waarom? Omdat u alleen rente betaalt. Nu de hypotheekrentes zo laag zijn, betekent dit dus enorm lage maandlasten. Bij een Levensrente hypotheek van 200.000 euro tegen een rente van 1,60% (januari 2022) betaalt u maar 266,67 euro per maand. En dat de rest van uw leven!

2. AOW-leeftijd bereikt? Levensrente hypotheek! 

Deze hypotheekvorm is dus speciaal voor iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt (67-plussers). Waarom is dit voordelig? Bij een Levensrente hypotheek in 2022 wordt alleen rekening gehouden met de werkelijke maandlasten. En omdat de maandlasten bij deze Levensrente hypotheek lager zijn dan bij andere hypotheekvormen, kunt u vaak meer lenen. Ook als u alleen AOW en een klein pensioen heeft!

3. Aflosvrij uw overwaarde opnemen

Woont u al lange tijd in dezelfde koopwoning? Dan kan het bijna niet anders dan dat uw huis veel overwaarde heeft! Met de Levensrente hypotheek kunt u dit geld uit uw stenen halen. Tot wel 50% van uw woningwaarde! Dit geld kunt u dan gebruiken voor een verbouwing, het helpen van uw kinderen, een aanvulling op uw pensioeninkomen of andere uitgaven. Wat u maar wilt!

Levensrente hypotheek iets voor u? Bel Academica!

Wilt u weten of een hypotheek met levenslange vaste rente iets voor u is? Onze adviseurs zitten klaar om u te helpen. Bel 078 648 14 80. Of laat uw gegevens hieronder achter. Wij helpen u graag, het eerste gesprek is kosteloos!

Heb je een vraag? Bel ons!