Handen met geld

Overwaarde huis: nu opnemen makkelijker dan ooit!


23.707 keer gelezen

Is de waarde van jouw woning recent ook enorm gestegen, of heb jij al flink wat afgelost op je hypotheek in de afgelopen jaren? Grote kans dat je  dan een behoorlijke overwaarde op je huis hebt! Maar wat kun je daar nú mee? 

Meer hypotheek te krijgen door ruimere toetsnorm

De huizenprijzen stijgen en de regels voor banken worden soepeler. Daarom zijn er sinds kort meer manieren om de overwaarde van je woning te verzilveren. Steeds meer banken kijken naar de werkelijke last van de hypotheek, in plaats van een toetslast uit een standaard financieringstabel met een standaard berekening. Hierdoor is er met een relatief laag inkomen, meer mogelijk.   

Overwaarde huis gebruiken? Dit is het moment! 

Simpel gezegd kun je dus door de nieuwe normen die veel banken hanteren met hetzelfde inkomen, meer geld lenen dan hiervoor.  Hierdoor kun je ook makkelijker een groter deel van je overwaarde op je huis opnemen. 

Waar mag je de overwaarde voor gebruiken? 

Je mag doen wat je wilt! Bijvoorbeeld je pensioen aanvullen, een tweede huis kopen of de overwaarde gebruiken voor een verbouwing. Hoe dan ook: je hebt er vast een betere bestemming voor dan je geld in stenen laten zitten! Enige voorwaarde? Je moet wel bij de juiste geldverstrekker aankloppen. Nog niet alle banken rekenen met deze nieuwe  mogelijkheden. Hierdoor zijn de verschillen tussen hypotheekaanbieders enorm!

Ook regels NHG hypotheek in 2019 verruimd

Andere optie: je wilt niet alleen je overwaarde opnemen, je bent zelfs toe aan een heel nieuw huis of een nieuwe hypotheek. Ook dan profiteer je bij de juiste geldverstrekkers van de ruimere mogelijkheden. Ga je voor een hypotheek met NHG? Ook dan zijn de regels flink verruimd. Hierover schreven wij al eerder.    

Kortom, de mogelijkheden zijn op alle fronten groter geworden! Aan jou is het nu om hiervan te profiteren. 

Overwaarde opnemen? Meer mogelijk bij Academica!

Bel ons 078 648 14 18 of vul hieronder het contactformulier in. Wij vertellen je waar je tegen de beste voorwaarden de overwaarde van je huis op kan nemen.