Handen om koffiemokken

Is jouw hypotheek nog up-to-date? Gratis check!


15.098 keer gelezen

De nu nog lage rentes, stijgende huizenprijzen, nieuwe hypotheekregels. Denk jij dat dit voor jou niet interessant is, omdat je hypotheekrente nog lang vaststaat? Niets is minder waar! Het kan juist voordelig zijn om nu te checken of je hypotheek nog helemaal up-to-date is. En dat kan gratis! Hieronder lees je hoe.

3 redenen voor een hypotheek-update

In de huidige markt zijn dit de 3 grootste redenen om eens na te gaan of jouw hypotheek een update nodig heeft: 

▶ Hypotheekrentes zijn nu nog laag

Hoewel de hypotheekrentes sinds begin 2022 snel stijgen, zijn ze nu nog laag. Wil jij verdere stijgingen voor zijn en nog een lange tijd kunnen profiteren van lage maandlasten? Laat dan nu checken of jouw hypotheekrente omlaag kan.

▶ Huizen zijn méér waard

In december 2021 steeg de gemiddelde huizenprijs met gemiddeld 20,4%. In populaire regio’s was die stijging nog veel groter. Heb jij overwaarde? Dan kan je bij oversluiten ervoor kiezen je hypotheek te verhogen en (een deel van) die overwaarde opnemen. Bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning of een aanbouw voor extra ruimte!

▶ NHG-grens in 2022 verhoogd

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe hypotheekregels. Zo is in 2022 de NHG grens omhoog gegaan naar 355.000 euro. Heb jij nu een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie en ligt jouw hypotheeksom onder die 355.000 euro? Dan kan het voordelig zijn om over te sluiten. Een groot voordeel van een NHG hypotheek is namelijk “korting” op je rente! Goed om te weten: wanneer je wilt investeren in energiezuinige maatregelen zou je zelfs een maximale hypotheek van 376.300 euro kunnen krijgen.

Salarisverhoging, gezinsuitbreiding of juist een scheiding? Er kunnen ook persoonlijke redenen zijn om jouw hypotheek nog eens onder de loep te nemen. Past jouw huidige hypotheek nog wel bij je persoonlijke situatie? Dat kan een onafhankelijk hypotheekadviseur jou vertellen!

Je hypotheek updaten in 3 stappen

  1. Neem contact met ons op - Bel ons 078 648 14 80 of laat je gegevens achter via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Liever op een later moment? Dan bellen we natuurlijk terug wanneer het jou uitkomt.

  2. Krijg een gratis inventarisatie - Hierin nemen we mee hoe lang jouw hypotheekrente nog vaststaat, hoe hoog de rente is die jij nu betaalt en wat de huidige marktwaarde is van jouw huis. Ook jouw persoonlijke situatie speelt natuurlijk een belangrijke rol.

  3. Jouw hypotheek toe aan een update? Dat regelen we graag voor je! - Zien we dat jouw hypotheek voordeliger kan, of niet meer past bij jouw situatie? Dan plannen we graag een vervolgafspraak om met jou alle opties te bespreken. We vergelijken álle rentes en voorwaarden in de markt voor jou. Zo weet je zeker dat je altijd de beste hypotheek krijgt die bij je past.

Plan een date met Academica!

Dit is hét moment om jouw hypotheek onder de loep te nemen. Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter voor een update-check. Een eerste gesprek is altijd gratis. 

Heb je een vraag? Bel ons!