Handen om koffiemokken

Is jouw hypotheek nog up-to-date? Gratis check!


8.329 keer gelezen

Lage rentes, stijgende huizenprijzen, nieuwe hypotheekregels. Denk jij dat dit voor jou niet interessant is, omdat je hypotheekrente nog lang vaststaat? Niets is minder waar! Het kan juist voordelig zijn om eens te checken of je hypotheek nog helemaal up-to-date is. En dat kan gratis! Hieronder lees je hoe. 

3 redenen voor een hypotheek-update

In de huidige markt zijn dit de 3 grootste redenen om eens te checken of jouw hypotheek een update nodig heeft: 

▶ Hypotheekrentes zijn laag

De hypotheekrentes zijn al een paar jaar heel erg laag. Was een rente van 4% of 5% voor 10 jaar vast in 2010 nog normaal? Op dit moment is dat nog maar 1,69%! Heb je  een hypotheek? Check dan eens of je hypotheekrente omlaag kan.  

▶ Huizen zijn méér waard

In 2018 steeg de gemiddelde huizenprijs voor het derde jaar op rij, met gemiddeld 6,5%. In populaire regio’s was die stijging nog veel groter. Zo steeg in Amsterdam de gemiddelde woningwaarde de afgelopen 5 jaar met bijna 48%! Heb jij overwaarde? Dan kan je bij oversluiten je hypotheek verhogen en (een deel van) die overwaarde opnemen. Voor bijvoorbeeld dé verbouwing die je al heel lang wilt uitvoeren! 

▶ Hypotheekregels in 2019 veranderd

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe hypotheekregels. Zo is in 2019 de NHG grens omhoog gegaan naar 290.000 euro. Heb jij nu een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie en ligt jouw hypotheeksom onder die 290.000 euro? Dan kan het voordelig zijn om over te sluiten. Een groot voordeel van een NHG hypotheek is namelijk “korting” op je rente! Goed om te weten: wanneer je wilt investeren in energiezuinige maatregelen mag je zelfs 307.400 euro lenen. 

Salarisverhoging, gezinsuitbreiding of juist een scheiding? Er kunnen ook persoonlijke redenen zijn om jouw hypotheek nog eens onder de loep te nemen. Past jouw huidige hypotheek nog wel bij je persoonlijke situatie? Dat kan een onafhankelijk hypotheekadviseur jou vertellen! 

Je hypotheek updaten in 3 stappen

1. Neem contact met ons op

Bel ons 078 64814 18 of laat je gegevens achter via het contactformulier. Binnen 4 uur nemen wij contact op. Liever op een later moment? Dan bellen we natuurlijk terug wanneer het jou uitkomt. 

2. Krijg een gratis inventarisatie

Hierin nemen we mee hoe lang jouw hypotheekrente nog vaststaat, hoe hoog de rente is die jij nu betaalt en wat de huidige marktwaarde is van jouw huis. Ook jouw persoonlijke situatie speelt natuurlijk een belangrijke rol. 

3. Jouw hypotheek toe aan een update? Wij komen graag langs!

Zien we dat jouw hypotheek voordeliger kan, of niet meer past bij jouw situatie? Dan plannen we graag een vervolgafspraak in om met jou alle opties te bespreken. We vergelijken álle rentes en voorwaarden in de markt voor jou. Zo weet je zeker dat je altijd de beste hypotheek krijgt die bij je past.   

Plan een date met Academica!

Dit is hét moment om jouw hypotheek onder de loep te nemen. Bel 078 64814 18 of laat hieronder je gegevens achter voor een update-check. Een eerste gesprek is altijd gratis. 

Heb je een vraag? Bel ons!