houten blokje dat rente stijgt

Hypotheekrente stijgt: al meerdere verhogingen begin dit jaar


7.869 keer gelezen

Lang hebben we kunnen profiteren van de extreem lage hypotheekrentes. Maar het lijkt erop dat het einde van dit tijdperk is aangebroken. Zo hebben verschillende geldverstrekkers in één maand hun hypotheekrente meermaals verhoogd. En de kans is groot dat deze stijging zich zal voortzetten in de rest van 2022…

Verhogingen hypotheekrentes: geen rentevaste periode blijft gespaard

Meerdere geldverstrekkers hebben begin dit jaar hun hypotheekrentes verhoogd. Dit geldt voor alle rentevaste periodes. Sommige geldverstrekkers hebben dit zelfs vier keer gedaan in een tijdsbestek van één maand. Iets wat vorig jaar niet in deze mate voorkwam. Dit komt onder andere door de recent gestegen marktrente. Kijkend naar de stijgende inflatie en steeds hogere huizenprijzen, lijkt het erop dat de hypotheekrente blijft stijgen.

Stijging hypotheekrentes = hogere hypotheeklast

In eerste instantie lijken de verhogingen van de hypotheekrentes, per keer, niet extreem hoog. Het gaat hierbij namelijk om verhogingen van een paar honderdsten. Maar heb je een hypotheek van 300.000 euro en wordt de rente vier keer in één maand verhoogd met totaal 0,2%? Dan kost dit je 600 euro extra aan rentelast per jaar. Over een looptijd van 20 jaar is dit maar liefst 12.000 euro extra! Een hoop geld.

Mis de boot niet en sluit nú je hypotheek over

Heb je nu nog een te hoge hypotheekrente in vergelijking tot de huidige hypotheekrentes? Met de stijgende hypotheekrente in het vooruitzicht is het slim om nú je hypotheek over te sluiten naar een lagere rente. Want ondanks de gestegen hypotheekrentes van afgelopen weken, zijn deze nu nog steeds erg aantrekkelijk. Gezien de vele verhogingen van de eerste periode van 2022, kan dit in korte tijd snel veranderen. Grijp daarom nu je kans en ga nog voor een lage hypotheeklast.

Nog profiteren van lage maandlast? Academica helpt je hierbij

Wil jij de verdere stijging van hypotheekrentes voor zijn? Plan dan nu een gratis eerste gesprek bij Academica. Wij vergelijken alle geldverstrekkers in de markt voor de laagste rente en de beste voorwaarden in jouw persoonlijke situatie. Bel 078 648 14 80 of vul hieronder je gegevens in. Wij adviseren je graag.

Heb je een vraag? Bel ons!