Geld

Hypotheektrends in 2021


7.523 keer gelezen

Het blijft stormlopen op de woningmarkt in het eerste half jaar van 2021. De krapte op de huizenmarkt blijft toenemen en de huizenprijzen bereiken recordhoogtes. Wat heeft dit voor invloed jouw hypotheek? En wat kan je het beste doen? Wij zetten 3 trends voor je op een rij!

Trend 1: hogere huizenprijzen = aflossingsvrij terug van weggeweest

Wie een huis wil kopen, ontkomt er in Nederland bijna niet aan: hoge huizenprijzen. In het tweede kwartaal van 2021 steeg de gemiddelde huizenprijs maar liefst naar 410.000 euro! Dit is een stijging van bijna 20% ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit zorgt voor een gemiddeld hogere hypotheek. Gelukkig kan je nog steeds profiteren van de lage hypotheekrentes. Maar daarnaast kiezen ook veel mensen voor een deels aflossingsvrije hypotheek. Dit zorgt voor een lagere maandlast. Weten wat jouw mogelijkheden zijn? Klop aan bij Academica. Wij vergelijken voor jou alle hypotheekrentes in de markt met de beste voorwaarden in jouw persoonlijke situatie.

Trend 2: opnemen van overwaarde!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van de overwaarde van hun koopwoning te verzilveren. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, schenking aan (klein)kinderen, tweede woning of ter aanvulling van hun pensioen. Dit is door de stijgende huizenprijzen vaak zeer verantwoord én daarnaast zeer aantrekkelijk! Stel dat je bijvoorbeeld een woning hebt van 300.000 euro. Je neemt een aflossingsvrije hypotheek van 50.000 euro tegen een rente van 1,51% voor een periode van 20 jaar vast. Je betaalt dan maar 63 euro per maand! Win onafhankelijk hypotheekadvies in van Academica om te kijken wat verantwoord is in jouw situatie.

Trend 3: hypotheekvorm laten aansluiten op levensfase

Je hebt in het verleden een hypotheek afgesloten die op dat moment passend was bij jouw persoonlijke situatie. Na verloop van tijd verandert jouw inkomen, gezinssamenstelling of de waarde van jouw woning. Past deze hypotheek dan nog steeds bij jou? Wij zien dat veel huizenbezitters de aflosvorm van hun hypotheek daarom wijzigen. Dit gaat van het omzetten van hun spaarhypotheek naar een aflossingsvrije hypotheek tot het omzetten van aflossingsvrij naar annuïteit. Wat de beste optie is, is per situatie verschillend. Laat je hierover adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur van Academica. Dan weet je zeker dat jouw hypotheek weer bij jouw situatie past.

Hypotheektrends interessant voor jou? Bel Academica!

Weten wat mogelijk is in jouw situatie wat betreft de hypotheektrends van 2021? Neem dan contact op met onze onafhankelijke hypotheekadviseurs. Wij bekijken dan jouw persoonlijke situatie en bespreken als jouw hypotheekmogelijkheden. Bel 078 648 14 80 of vul je gegevens in. Het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!