handen met klok

6 momenten waarop je écht hypotheekadvies nodig hebt


13.644 keer gelezen

Denk jij dat je alleen hypotheekadvies nodig hebt als je een hypotheek afsluit? Niets is minder waar! Er zijn veel momenten in je leven waarop je financiële situatie verandert. En dat heeft dus invloed op je hypotheek. Lees snel bij welke 6 momenten je echt hypotheekadvies nodig hebt! 

1. Je gezin wordt uitgebreid

Gezinsuitbreiding? Dan ga jij, of gaat jouw partner wellicht minder werken. En dat heeft financiële gevolgen! Minder inkomen en stijgende kosten. Dan is financiële zekerheid erg belangrijk. Besparen op je vaste lasten, door bijvoorbeeld je hypotheek over te sluiten, is dan natuurlijk erg fijn. Maar wat zijn verder jullie wensen? Is jullie huidige woning in orde, moet er verbouwd worden, of gaan jullie liever op zoek naar een ander huis? Een hypotheekadviseur kan inzichtelijk maken welke opties jullie hebben. 

2. Je gaat samen met je partner een woning kopen

Als je samen een woning gaat kopen, wil je vast weten hoeveel jullie kunnen lenen. Maar heeft één van jullie, of hebben jullie allebei al een koophuis en een hypotheekverleden? Ook dan verdient goed en onafhankelijk hypotheekadvies zichzelf ruimschoots terug. Al deze scenario's worden tijdens een adviesgesprek in kaart gebracht.

3. Je wordt werkloos of arbeidsongeschikt  

Je baan verliezen of arbeidsongeschikt raken, kan een flinke klap zijn. Ook voor je financiële situatie verandert er veel: je inkomen daalt, maar je maandlasten blijven gewoon doorlopen. Is jouw hypotheek dan nog betaalbaar? Kun je nog wel in je huis blijven wonen? Dat zijn allemaal vragen die je in een hypotheekgesprek beantwoord krijgt.

4. Je gaat met pensioen

Ga je met pensioen, dan zul je te maken krijgen met een ander soort inkomen. Het is dus prettig om hierop voorbereid te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op voorhand je rente langer vast te zetten of je hypotheek nog voor je pensioen al grotendeels afgelost te hebben. Hoe kun jij je financieel het beste voorbereiden op je pensioen? Een hypotheekadviseur kan jou daar bij helpen. 

5. Je krijgt te maken met een overlijden

Wat gebeurt er met jouw hypotheek bij overlijden? Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de nabestaanden zonder financiële zorgen achterblijven. Hiervoor kun je je verzekeren. Daarnaast hebben geldverstrekkers, in geval van een overlijden, vaak regelingen voor de nabestaanden om de hypotheek betaalbaar te houden. Hypotheekadvies is bij dit soort zaken essentieel.

6. Je gaat scheiden

Jij en je partner hebben besloten uit elkaar te gaan. De woning en de hypotheek staan op naam van jullie allebei. Wat gebeurt er met de hypotheek bij scheiden? Hoe zit het als één van jullie in het huis wil blijven wonen? En wat als jullie samen besluiten het huis te verkopen? Dit zijn allemaal vragen waarbij hypotheekadvies een uitkomst biedt.

Veranderingen op komst? Neem contact op met Academica!

Wat jouw situatie ook is, onze adviseurs helpen jou graag. Wij zijn onafhankelijk en nemen alle partijen die in de markt actief zijn mee in ons advies. Zo komen we samen met jou tot de voordeligste en meest passende oplossing! Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!