Zo realiseer je jouw droomtuin


12.059 keer gelezen

We brengen onze tijd op het moment voor een groot gedeelte door in onze achtertuin. Het is nu belangrijker dan ooit dat dit een fijne plek is. Is jouw tuin wel toe aan een flinke opknapbeurt, maar heb je hier niet direct het geld voor? Dan is het een mogelijkheid om de kosten mee te financieren in je hypotheek.

  Tuin meefinancieren

  Wil je jouw tuin flink onder handen nemen? Dan hangt hier vaak een flink prijskaartje aan. Heb je dit geld niet op je rekening staan? Dan kan je de aanleg van de tuin in veel gevallen financieren via een (extra) hypotheek. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Neem contact op met Academica om jouw mogelijkheden te bespreken, zodat je op een zo voordelig mogelijke manier jouw droomtuin kunt realiseren.

  Je droomtuin in 5 stappen

  Nu je weet wat jouw mogelijkheden zijn, is het belangrijk om een goede begroting te maken. Zet je plannen op papier. Droom je ervan om ook tijdens de koele zomeravonden lang buiten te zitten? En wil je graag een groot tuinhuis, een terrasoverkapping of een serre met verwarming? Of misschien zie jij jezelf al genieten van een jacuzzi of zwembad?

  1. Doe vooronderzoek: welke stijl moet de tuin krijgen? Koop een aantal tuinmagazines en ga online op zoek. Doe inspiratie op en maak een moodboard. Maak daarnaast een wensenlijst waarop je schrijft wat jij belangrijk vindt voor jouw tuin.
  2. Maak een ontwerp: meet je tuin goed op en maak een tuinschets waarop je de indeling aangeeft. Teken op schaal en begin met de vaste elementen. Bijvoorbeeld de garage, een tuinhuis, schuur of serre. Kies hierna de ligging van het terras, de planten, enzovoorts. Tip: houd bij het indelen rekening met de zon.
  3. Kies het materiaal: aan de hand van de stijl die je mooi vindt kan je keuzes maken in het soort afscheiding, bestrating, terras, tuinmeubelen, planten, overkapping enzovoorts.
  4. Zoek de juiste mensen: wie gaat de tuin aanleggen? Ben je zelf handig, heb je handige vrienden of heb je hiervoor hulp nodig van een professional? Vraag eens rond binnen je vriendenkring.
  5. Bereken de kosten: je weet nu welk materiaal je nodig hebt en voor welke klussen er hulp van een professional nodig is. Aan de hand hiervan kan je een goede kosteninschatting maken.

  Informeer naar de mogelijkheden!

  Blijf niet dromen, maar neem contact op om de mogelijkheden te bespreken! Wie weet geniet jij deze zomer al van jouw nieuwe tuin! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

  Heb je een vraag? Bel ons!