Wat kost een nieuwe badkamer in 2021? Lees dit!


10.462 keer gelezen

Een nieuwe badkamer! Hoe geweldig is dat? Mooie tegels, nieuw ligbad of regendouche. Daar geniet je elke dag van. Overweeg jij om een nieuwe badkamer te kopen? Dan wil je vast weten wat een nieuwe badkamer gemiddeld kost. We zijn in de cijfers gedoken om je hiervoor een indicatie te geven.* Ook hoe je dit kan financieren.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een nieuwe badkamer?

Voor een nieuwe badkamer betaal je anno 2021 ongeveer tussen de 3.500 en 10.000 euro. Hoeveel het exact gaat kosten, hangt onder andere af van de grootte van de badkamer, stijl- en materiaalkeuze, de mate van afwerking én hoe luxe je je badkamer wilt hebben. Hoe meer opties je kiest, hoe duurder de badkamer. Denk hierbij aan vloerverwarming, een bubbelbad of een stoomdouche. In het algemeen kan je onderscheid maken tussen een simpele, gemiddelde en een luxe badkamer. Bekijk hieronder de rekenvoorbeelden per categorie. Hier wordt uitgegaan van een badkamer van 9m2, waarbij de kosten voor vakmensen, materiaal en btw zijn inbegrepen.

Kosten simpele badkamer 9m2

In dit geval kan je badkamer een opknapbeurt gebruiken, maar wil je er zo min mogelijk aan uitgeven. Je vervangt bijvoorbeeld de douchecabine, wastafel met badkamermeubel en kiest voor een toilet óf ligbad. Het sloopwerk doe je zelf, de rest van de montage laat je over aan een professional. Je bent gemiddeld tussen de 3.500 en 5.000 euro kwijt aan kosten voor je badkamer verbouwen.

Kosten gemiddelde badkamer 9m2

Wil je in jouw nieuwe badkamer bijvoorbeeld een inloopdouche of een ligbad, 1 à 2 wastafels met bijbehorend meubel? En eventueel ook een hangend toilet? Een vakman voert al deze klussen voor je uit. De kosten voor deze nieuwe badkamer zijn gemiddeld tussen de 5.000 en 7.500 euro.

Kosten luxe badkamer 9m2

Wil je jouw nieuwe badkamer inrichten met design sanitair van de beste kwaliteit? Denk aan natuursteen op de vloer en wanden. Maar ook: een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels, een luxe inloopdouche of douchecabine met spa-functies én een luxe bad. Je laat alle werkzaamheden uitvoeren door professionals. Dan betaal je vaak minstens 10.000 euro aan kosten voor deze nieuwe badkamer. Je bepaalt zelf wat je allemaal wilt!

Nieuwe badkamer? Regel je financiering!

Ben je eruit? Wordt het een luxe badkamer of houd je het liever basic? Wanneer je niet al je spaargeld wil gebruiken voor de kosten van je nieuwe badkamer, zijn er ook andere mogelijkheden om deze kosten te financieren. Heb je bijvoorbeeld overwaarde op je woning? Dan zou je deze kunnen gebruiken voor je nieuwe badkamer. Benieuwd welke optie voor jou het voordeligst is?

Bel 078 648 14 80 voor gratis check

Onze hypotheekexperts checken graag jouw financieringsmogelijkheden. We zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen en zijn onafhankelijk, dus vergelijken alle voorwaarden en rentes op de hypotheekmarkt. Zo kunnen we de beste optie voor jouw wensen en situatie vinden. Hieronder je gegevens achterlaten kan ook.

* Bron cijfers: Homedeal, Badkamerxxl en Aannemer-gigant.

Heb je een vraag? Bel ons!