Voorjaar woning

Voorjaarsschoonmaak van je hypotheek: 5 tips!


2.268 keer gelezen

De lente is nu écht volop in gang en veel mensen zijn aan de grote voorjaarschoonmaak in huis begonnen. Maar wat dacht je van een voorjaarsschoonmaak van je hypotheek? Is het tijd om jouw hypotheek eens af te stoffen? Lees dan snel onze 5 tips, want met besparen op je vaste lasten gaat altijd het zonnetje schijnen!

1. Ga voor lagere lasten door oversluiten hypotheek

Hierover kunnen we kort van stof zijn: als je je ‘oude’ hypotheek oversluit, kan dit je supersnel een grote besparing opleveren. De actuele rentestanden zijn namelijk erg laag. Ook kan je mogelijk een andere leenvorm kiezen, waardoor je meer aflost. Bang voor een boeterente? Die verdien je in de meeste gevallen dik terug. Zeker als je kiest voor onafhankelijk advies bij Academica. Onze adviseurs vergelijken alle aanbieders in de markt voor de meest aantrekkelijke rente in jouw situatie.

2. Einde rentevaste periode in zicht?

Teken niet zomaar bij het kruisje! Als het einde van je rentevaste periode in zicht komt, zal jouw bank je een nieuw voorstel doen voor verlenging. Maar krijg je dan ook de beste rente? Dat is de vraag. Jouw bank trekt vaak alleen eigen producten uit de kast, gebaseerd op je oude hypotheek. Ook wordt niet altijd gekeken naar je persoonlijke situatie die misschien veranderd is. En goed om te weten: er zijn de laatste tijd veel hypotheekaanbieders bij gekomen op de markt. Grote kans dat jij bij een andere aanbieder een lagere rente tegen betere voorwaarden krijgt. Zie je kans schoon: kijk verder dan je eigen bank.

3. Rentemiddeling niet altijd goed schoonmaakmiddel

Rentemiddeling is ook een onderwerp dat stof doet opwaaien. Die schitterende lage rentes lonken naar je. Daarom bieden banken, als je nog lang vast zit aan een dure hypotheek, rentemiddeling aan. Een manier om bij je bank te switchen naar een voordeligere hypotheek. Maar daar betaal je alsnog veel voor, verspreid over de jaren. Maar wat is voordeliger: kiezen voor rentemiddeling of je hypotheek elders oversluiten? Ook hier is het belangrijk om goed onafhankelijk advies te vragen.

4. Voorjaarsschoonmaak voor je huis: ga verbouwen!

Wil je eindelijk een mooie badkamer of kookeiland? Verbouw de boel. En ja daar heb je geld voor nodig, maar door het stijgen van de huizenprijzen is de kans groot dat je overwaarde op je huis hebt. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden voor het financieren van een verbouwing. Denk aan die uitbouw, zonnepanelen op je dak, een inloopkast of.. ach ja wij kunnen 1001 dingen bedenken. Jij vast ook!

5. Liever verhuizen? Maak schoon schip!

Heb je genoeg van je huidige woning? Vraagt je persoonlijke situatie om een nieuw huis? Prima en zeker voor je hypotheek. Je kan je huidige hypotheek meestal meenemen of eenvoudig bij het grofvuil zetten. Je kan namelijk zonder een boeterente te betalen van je huidige (te dure!) hypotheek af. Inderdaad: zo kan je lekker profiteren van die lage rentes! En wij zorgen er uiteraard voor dat alles vlekkeloos verloopt.

Haal de bezem door je hypotheek: klop aan bij Academica!

Wij helpen je graag. Als onafhankelijke partij vergelijken we alle hypotheekaanbieders in de markt en zoeken de beste deal bij jouw persoonlijke situatie. Laat hieronder je gegevens onder of bel ons op 078 648 14 18. We komen graag bij je langs, waar en wanneer je wilt!

Heb je een vraag? Bel ons!