Voorjaar woning

Voorjaarsschoonmaak van je hypotheek: 5 tips!


17.037 keer gelezen

De zon schijnt en het is weer langer licht: de lente is gestart! Hét moment om aan de grote voorjaarschoonmaak te beginnen. Maar wat dacht je van een schoonmaak van je hypotheek? Tijd om jouw hypotheek af te stoffen? Lees snel onze 5 tips, want met de laagste maandlast zit je straks langdurig prettig in het zonnetje!

1. Ga voor lagere lasten door oversluiten hypotheek

Hierover kunnen we kort van stof zijn: als je je ‘oude’ hypotheek oversluit, kan dit je vaak supersnel een grote besparing opleveren. De actuele hypotheekrentes zijn namelijk nog steeds laag. Tijd om te profiteren! Bang voor een boeterente? Die investering verdien je in de meeste gevallen dik terug. Zeker als je kiest voor onafhankelijk advies bij Academica. Wij vergelijken alle aanbieders in de markt voor de laagste rentes en beste voorwaarden in jouw situatie.

2. Einde rentevaste periode in zicht? Kijk verder dan eigen bank

Als het einde van je rentevaste periode in zicht komt, zal jouw bank je een nieuw voorstel doen voor verlenging. Maar krijg je dan ook de beste rente? Dat is de vraag. Jouw bank trekt vaak alleen een eigen product uit de kast, gebaseerd op je oude hypotheek. Ook wordt niet altijd gekeken naar je persoonlijke situatie die misschien veranderd is. En goed om te onthouden: er zijn waarschijnlijk andere hypotheekaanbieders op de markt dan toen jij de jouwe afsloot. Grote kans dat jij bij een andere aanbieder een veel lagere rente tegen betere voorwaarden krijgt. Zie je kans schoon: kijk verder dan je eigen bank.

3. Rentemiddeling niet altijd een goed schoonmaakmiddel

Rentemiddeling is ook een onderwerp dat stof doet opwaaien. Het is namelijk een manier om bij je eigen bank te switchen naar een voordeligere hypotheekrente. Er zijn echter bijna geen banken meer die  rentemiddeling aanbieden. Ben jij op zoek naar een hypotheek met lagere maandlasten? Neem dan contact op met Academica. Wij vergelijken de gehéle hypotheekmarkt, dus niet alleen je huidige bank. Onze hypotheekexperts adviseren je dan ook graag over een hypotheek die het beste bij jouw situatie past.

4. Voorjaarsschoonmaak voor je huis: ga verbouwen!

Wil je eindelijk een mooie badkamer, zonnepanelen of kookeiland? Daar heb je geld voor nodig. Gelukkig is de kans groot dat je overwaarde op je huis hebt, door het stijgen van de huizenprijzen. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden voor het financieren van een verbouwing! Onze adviseurs weten precies wat mogelijk is in jouw situatie.

5. Liever verhuizen? Maak schoon schip!

Heb je genoeg van je huidige woning? Of vraagt je persoonlijke situatie om een nieuw huis? Je kan je huidige hypotheek meestal meenemen óf eenvoudig bij het grofvuil zetten. Zo kan je bij een verhuizing namelijk van je huidige (te dure) hypotheek afkomen, zonder een boeterente te betalen. Hierdoor kan je vaak profiteren van een lage rente. Schakel je onafhankelijk hypotheekadvies van Academica in? Dan weet je zeker dat alles vlekkeloos verloopt.

Haal de bezem door je hypotheek: klop aan bij Academica!

Wij helpen je graag. Als onafhankelijke partij vergelijken we alle hypotheekaanbieders in de markt en zoeken de beste deal bij jouw persoonlijke situatie. Laat hieronder je gegevens achter of bel ons op 078 648 14 80. Het eerste gesprek is gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!