Vermogensrendementsheffing 2019 ontlopen: nu je hypotheek aflossen of niet?


19.822 keer gelezen

Nog even en we ploppen de champagne open, 2018 zit er zo goed als op! Dat betekent ook het einde van een fiscaal jaar. Heb jij spaargeld op je rekening staan en wil je niet de volle mep belasting betalen? Dan is jouw hypotheek aflossen verstandig… of niet? Er is waarschijnlijk een betere optie om vermogensrendementsheffing 2019 te ontlopen. En wij vertellen je wat die optie is!

Vermogensrendementsheffing sparen of aflossen voor 2019? 

Zo tegen het einde van het jaar overwegen veel huishoudens extra aflossen op hun hypotheek. Niet zo gek! In 2019 betaal je wellicht weer flink belasting over je spaargeld. 

  • Maximaal vermogen alleenstaande: 30.000 euro 
  • Maximaal vermogen fiscaal partners: 60.000 euro.

Afhankelijk van de hoogte van jouw spaargeld rekent de belastingdienst met een fictief rendement van 2,02%, 4,33% of zelfs 5,38%. Terwijl het gemiddelde spaarrendement nog maar 0.36% is.

Beste optie: je hypotheek helemaal aflossen

Wat is slim om met je spaargeld te doen? Je héle hypotheek aflossen! Nee, we gaan er niet vanuit dat iedereen dat bedrag op zijn spaarrekening heeft staan. Door je hypotheek over te sluiten naar een andere bank, kun je in één keer jouw oude hypotheek aflossen. Hiermee ben je ook in één klap van jouw hoge rente af. Er zijn bijkomende kosten, maar laat die je vooral niet afschrikken. Nu oversluiten biedt jou namelijk 3 voordelen. 

3 voordelen in één klap aflossen

  • Oversluiten betekent een nieuwe rente. Je bent nu nog op tijd. De verwachting is dat de lage rentes die nu beschikbaar zijn, in 2019 als sneeuw voor de zon verdwijnen
  • Sluit je nu over? Dan kan je nu nog  de oversluitkosten  tegen een gunstig percentage van de belasting aftrekken. Dit gaat veranderen.
  • Je investeert jouw spaargeld in de bijkomende kosten van jouw nieuwe hypotheek, waardoor je een nog beter rendement behaalt

Minder vermogensrendementsheffing én een lagere rente

De vermogensrendementsheffing ontlopen én in 2019 elke maand minder kwijt zijn aan woonlasten? Het kan! Oversluiten levert in veel gevallen veel geld op, ook als je rente nog 1,2, 3, 4, 5 jaar of lánger vaststaat. Maak je geen zorgen over de kosten. Een hypotheekadviseur berekent hoeveel je kan besparen én neemt ingewikkelde administratie voor jou uit handen. 

Jouw voornemen een lagere rente? Ga voor advies!

Op naar een mooi 2019 waarin jij maandelijks minder betaalt voor je hypotheek! Wij helpen je bij het oversluiten van je hypotheek en alles wat daarbij komt kijken. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter voor een gratis, eerste  inventarisatie. Zo weet jij voor het nieuwe jaar of oversluiten voor jou ook voordelig is. 

Heb je een vraag? Bel ons!