Briefgeld euro's

Hypotheekrenteaftrek verlaagd vanaf 2020!


21.316 keer gelezen

Dat de hypotheekrenteaftrek in de toekomst verlaagd wordt, dat wisten we al. Maar wist je ook dat dit belastingvoordeel voor "hogere inkomens" vanaf 2020 definitief wordt teruggeschroefd? Daarom zijn er 2  erg goede redenen om nú over te sluiten. Wil jij weten welke? Zorg dat je de boot niet mist en lees snel verder!  

Toekomst hypotheekrenteaftrek vanaf 2020

Er waren al kabinetsplannen voor. De hypotheekrenteaftrek zou in de nabije toekomst worden verlaagd. Maar nu zijn deze plannen definitief geworden in het Belastingplan 2019. Vooral de personen met "hogere inkomens" gaan dit binnen enkele jaren al in hun portemonnee voelen. Al vanaf 2020 wordt de maximale hypotheekrenteaftrek versneld verlaagd  naar 37,05%. Nu is dat nog 49,5%! 

1. Je hypotheek oversluiten is nú nog voordelig

De belastingteruggave geldt niet alleen voor betaalde hypotheekrente, maar ook over andere aftrekposten zoals  boeterente, notaris-, taxatie- en advieskosten. Dat betekent dus dat het oversluiten van je hypotheek binnen een jaar al duurder wordt. Sterker nog: te lang wachten kan je zelfs duizenden euro’s kosten. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld: 

Rekenvoorbeeld bij oversluitkosten van € 20.000
Als je inkomen in het belastingtarief van 49,5% valt, krijg je nu nog zo'n € 9.900 hiervan terug. Straks daalt dit naar 37,05% van deze € 20.000. Je krijgt dan nog maar zo'n € 7.410 terug. Oversluiten wordt dus zo'n €2.500  minder voordelig

2. Minder last van verlagen hypotheekrenteaftrek met lage rente 

Die eenmalige oversluitkosten neem je dan misschien nog voor lief. Maar hoe zit het met jouw jaarlijkse belastingvoordeel? De hypotheekrentes zijn nu nog superlaag. Jij kan daarop inspelen. Door nu al een lagere rente vast te zetten – met alle oversluitvoordelen die er nu nog zijn – merk je straks ook minder van het verlagen van de hypotheekrenteaftrek! Hoe minder rente je betaalt, hoe minder je straks inlevert. 

Sluit nu je hypotheek nog over en profiteer nog

Zet de vaart erin! In 2018 en 2019 zit de hypotheekrenteaftrek nog op, of boven de 49%. Daarna is het afgelopen met  dit hoge belastingvoordeel. Profiteer dus nu nog van de lage hypotheekrentes én jouw belastingvoordelen bij oversluiten. 

Mis de boot niet, neem direct contact op!

Academica helpt jou nu bij het oversluiten van je hypotheek, zodat jij nog op tijd kan profiteren van alle belastingvoordelen die er nu zijn. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Dezelfde dag nog nemen wij contact op. We geven er gas op zodat jij alles op tijd kan regelen! 

Heb je een vraag? Bel ons!