Tuintrends 2021: hoe meefinancieren in je hypotheek?


8.860 keer gelezen

Langere dagen, warmer weer… Het voorjaar is in aantocht! Hoog tijd om de tuin lenteklaar te maken. Red jij dit niet met wat snoeien en de hogedrukspuit? En wil je jouw tuin eens een flinke upgrade geven? Hieronder lees je dé 3 tuintrends 2021, en leggen we je tot slot uit hoe je jouw droomtuin kunt meefinancieren in je hypotheek. Zo kan jij ook in 2021 helemaal tot rust komen in je eigen tuin.

Trend 1: Een duurzame tuin

Thema’s als duurzaamheid en natuur worden steeds belangrijker. We eten gemiddeld minder vlees en beperken onze reisbewegingen. Deze duurzame gedachtegang zien we ook terug in de tuintrends 2021. Denk aan hergebruikt hout, Inheemse beplanting die bijdraagt aan het ecosysteem en materialen uit onze eigen omgeving. Zoals natuursteen uit onze buurlanden Duitsland en België. Maar ook een duurzame oplossing als hemelwater opvangen en hergebruiken wordt steeds vaker toegepast.

Trend 2: Een tuin als tweede woonkamer

Door de stijgende temperaturen, gaan we als Nederlanders steeds meer buiten leven. Meer mensen kiezen voor een tuin als verlenging van de woonkamer. Denk hierbij aan comfortabele meubels, een buitenkeuken en mogelijkheden om ook buiten te zitten met minder weer, zoals een mooie overkapping aan het huis.

Trend 3: Vakantie in eigen tuin

Naast de stijgende temperatuur, is corona in 2021 helaas ook nog een bepalende factor in onze levens. Dromen over reizen moeten we nog even parkeren. We zijn dus veel thuis. Daarom halen we massaal een beetje vakantie naar onze eigen tuin. De één koopt een hangmat, de ander pakt het luxer aan en laat een sauna bouwen of een zwembad aanleggen.

Tuin meefinancieren in hypotheek

Enthousiast over de tuintrends? Logisch! Totdat je misschien het prijskaartje ziet dat aan jouw droomtuin hangt. Maar geen zorgen. Heb je dit geld niet op je rekening staan? Dan is het meefinancieren van je tuin in je hypotheek vaak een goede mogelijkheid. De tuin is namelijk net als je woning onroerend goed. Maar let wel op: niet alles kan zomaar worden gefinancierd in je hypotheek. Laat je op voorhand adviseren wat er wel en niet meegenomen kan worden.

Advies van een hypotheekadviseur

Wil je jouw tuin meefinancieren in je hypotheek? Neem contact met ons op om samen jouw mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!