Verwarming en geld

Stijging gasprijzen 2021: tot wel 500 euro meer per jaar!


10.706 keer gelezen

Gasprijzen gaan door het dak. Hierdoor worden miljoenen Nederlanders geconfronteerd met enorme prijsstijgingen. Volgens meerdere vergelijkingssites tot wel 500 euro meer per jaar ten opzichte van vorig jaar! Weten wat jij kunt doen om een enorme jaarafrekening te voorkomen?

Besparen op gas = must voor de toekomst

Besparen op gas is slim, want gemiddeld gaat 65% van je energiekosten op aan gas. En dit zal de komende jaren alleen maar stijgen: de belasting op gas wordt steeds hoger, mede vanwege het stikstofakkoord en het verduurzamingsplan van de overheid. Gemiddeld betaal je in 2021 per euro aan gas namelijk 52 cent aan belasting en opslag voor duurzame energie! Daarnaast zorgde het koude voorjaar voor een extra hoge vraag naar gas en importeren we nu meer gas uit het buitenland, omdat boren in Groningen grotendeels is stopgezet. Dus je gasverbruik verminderen, is een slimme zet met oog op de toekomst. Maar hoe doe je dit? En nog belangrijker: hoe houd jij geld over?

Gasverbruik verminderen: investeer in verduurzaming huis!

Om direct helemaal van het gas af te stappen, is vaak een hele grote investering noodzakelijk. Gelukkig kan je ook in kleinere stappen naar een gasloze woning. Weet je bijvoorbeeld dat maar een klein deel van je gasverbruik te maken heeft met koken en douchen? Het grootste deel van de gasrekening is voor het verwarmen van je huis. Een oplossing om minder gas te gebruiken is daarom het verduurzamen van je huis! Denk aan een warmtepomp of het isoleren van je huis. Want zonder goede isolatie verwarm je namelijk ook de buitenwereld mee.

Kosten voor gasloze woning ruimschoots terugverdiend!

Wil je wél helemaal van het gas af? De maatregelen voor een gasloze woning kunnen een flinke investering zijn. Gelukkig kan je deze kosten ook ruimschoots terugverdienen. Zo bespaar je voortaan op je energierekening én zijn er subsidies wanneer je 2 duurzaamheidsmaatregelen laat uitvoeren. Je mag bijvoorbeeld één isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonneboiler, isolerende deuren/kozijnen, isolerend glas of aansluiten op een warmtenet. Op deze manier zijn de investeringen naar een gasloze woning vaak zeer de moeite waard!

Energiebesparende maatregelen financieren? Bel Academica

Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn om energiebesparende maatregelen te bekostigen? Bel naar 078 648 14 80 en onze adviseurs praten je bij. Wij zijn op de hoogte van alle financieringsmogelijkheden en vergelijken alle aanbieders, zodat jij altijd de beste deal krijgt. Zo kun jij gas besparen én genieten van die lage energierekening!

Heb je een vraag? Bel ons!