Pijlen van gevouwen briefgeld

Rente stijgt ▶ Boete daalt: nu gratis oversluit-check!


14.180 keer gelezen

Vorige week zijn vrijwel alle hypotheekrentes gestegen. Dat lijkt nadelig, maar dat hoeft niet! Als jij je hypotheek wil oversluiten en je rentevaste periode is nog niet voorbij, dan is oversluiten vrijwel zeker voordeliger geworden. Benieuwd hoe dit kan?

Hypotheekrentes stijgen

Vorige week stegen de rentes voor zowel 10, 20 als 30 jaar vast allemaal in één week. Daarmee lijkt een einde te komen aan het tijdperk van de extreem lage rentes. Hieronder zie je de hypotheekrentes op 1 januari 2018 en de rentes van dit moment:

Stijgende rentes voordeel voor oversluiters?

Eerlijk is eerlijk: deze stijgingen kunnen op jaarbasis honderden euro’s kosten. Maar, een hogere rente levert  oversluiters juist een groot voordeel op! Dit geldt voor jou als je een hypotheek hebt waarvan de rentevaste periode nog even doorloopt.

Hogere rente, lagere boete bij oversluiten

Reden: de boeterente die banken berekenen voor het oversluiten kan lager worden. Om te berekenen hoe hoog deze ‘boete’ is,  vergelijkt jouw geldverstrekker jouw huidige hypotheekrente  met het rentetarief dat van toepassing is voor de resterende termijn van jouw hypotheek. Wanneer de rentes stijgen  is de kans groot dat jouw boete dus lager uitvalt! Als je nu jouw nieuwe hypotheek aan laat vragen en het renteaanbod tekent, dan zal bij een verder stijgende rente de boete nog lager uitvallen.

Kan jij besparen? Doe de gratis oversluit-check!

Natuurlijk wil je profiteren van dit voordeel. Oversluiten naar een andere geldverstrekker is meestal aantrekkelijk! Nu is het juiste moment om hier (opnieuw) naar te laten kijken! Bel direct 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. 

Heb je een vraag? Bel ons!