strandstoelen meeuwen en zee

Recreatiewoning kopen: genieten én investeren!


11.606 keer gelezen

Met pijn in je hart doe je de deur dicht. Wat een heerlijke vakantie heb je gehad in dit huis. Hoe super zou het zijn om een eigen recreatiewoning te hebben! Denk jij dit ook? Lees dan even verder ;)

Steeds meer recreatiewoningen verkocht

In 2015 zijn er bijna 2 keer zoveel recreatiewoningen verkocht als in 2014. En dat is niet voor niets. Hoe fijn is het om een tweede thuis te hebben in eigen land? Bijvoorbeeld aan zee of op de Veluwe. Een plek waar je helemaal tot rust kunt komen, zonder de chaos van het dagelijkse leven. En dat niet alleen: het kan ook een goede investering zijn! 

Recreatiewoning als belegging

De huizenmarkt in 2016 zit in de lift. Ook de prijzen van recreatiewoningen stijgen, naar verwachting 5 tot 8%. De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs) verwacht dat de stijging de komende jaren alleen maar toeneemt. En dat is goed nieuws! Koop je in 2016 een recreatiewoning? Dan is die, als het mee zit, straks meer waard. 

Verhuren recreatiewoning = extra inkomsten!

Met je eigen recreatiewoning kun je lekker genieten wanneer jij daar zin in hebt. Maar natuurlijk zit je er niet alle weken van het jaar. Het mooie is dat je je recreatiewoning mag verhuren! Zo heb je extra inkomsten en past er iemand op je huis als jij er niet bent.

Hypotheek recreatiewoning

Een hypotheek voor je recreatiewoning afsluiten? Dit is handig om te weten:

  • Je kunt maximaal 66% van de marktwaarde lenen. De rest moet je zelf bijleggen.
  • Alleen een stenen recreatiewoning in Nederland kan worden gefinancierd.
  • De hypotheek moet volledig afgelost worden en passen bij je inkomen.

Wees er snel bij!

Als je overweegt een recreatiewoning te kopen, is het slim om snel actie te ondernemen. Nu zijn de hypotheekrentes laag en de recreatiewoningen nog betaalbaar.

Kan ik een recreatiewoning kopen?

Dit is een vraag waar onze ervaren adviseurs antwoord op kunnen geven! Bel voor onafhankelijk advies 078 648 14 18. Dan bekijken we direct samen met jou de mogelijkheden.  Of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op. 

Heb je een vraag? Bel ons!