luchtfoto daken huizen

Huizenverkoop bereikt record: voorkom een miskoop!


14.701 keer gelezen

In het afgelopen jaar is er een recordaantal huizen verkocht. Dat is goed nieuws, maar huizenkopers nemen ook veel meer risico’s dan voorheen. En dan… kan je eindigen met een kat in de zak. Hoe voorkom je dat?

Haast, haast, haast!

Huizenkopers verdringen elkaar inmiddels niet alleen in Amsterdam en Utrecht, maar in heel Nederland. Als een woning te koop staat, moet je er als de kippen bij zijn. Anders wordt je droomhuis voor je neus weggekaapt door iemand die nét iets sneller is met het zetten van de handtekening.

Te snel handtekening zetten

Ondanks dat huizenkopers zich vaak nog niet verdiept hebben in de financiële gevolgen, tekenen ze toch de koopakte van hun nieuwe huis. Een bouwkundige keuring wordt in de haast ook vergeten. Daar is immers geen tijd voor; vaak moet binnen enkele weken alles geregeld zijn.

Kat in de zak

Pas als je daadwerkelijk in je nieuwe huis woont en wil genieten van je aankoop, kom je achter de gebreken van de woning. En dat kan je (tien)duizenden euro’s aan renovatie kosten. Dit kun je voorkomen!

Aankoopbegeleiding is de oplossing!

Wil je snel een huis kopen? Dan is het slim om gebruik te maken van aankoopbegeleiding van Academica. Waarom? Hieronder de 3 belangrijkste redenen:

  • Taxatierapport: heb je nodig voor een snelle hypotheekaanvraag! Bij Academica regelen we direct een gratis voortaxatie, zodat je vooraf een goede indicatie hebt van de woningwaarde. Geeft jou weer een streepje voor op andere geïnteresseerden!
  • Bouwkundige keuring: ook daarvoor zorgen wij. Zo weet je, voordat je je handtekening zet, of het huis wel in goede staat is. Hiermee voorkom je een hoop ellende!
  • Bod uitbrengen: onze aankoopspecialist bepaalt samen met jou de strategie om de woning zo gunstig mogelijk aan te kopen en voert namens jou de onderhandelingen met de verkopende makelaar. 

Naast de aankoopbegeleiding kunnen we, als je dat wilt, ook je hypotheek en een gevalideerd taxatierapport regelen. Als jij de juiste stukken aanlevert, kunnen we jouw hypotheekaanvraag in 5 werkdagen in orde maken!

Snel huis kopen met aankoopbegeleiding?

Bel ons op 078 648 14 18 voor meer informatie of laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op. 

Heb je een vraag? Bel ons!