Nieuwbouw of bestaande bouw? 5 voordelen van NIEUW!


6.209 keer gelezen

Op zoek naar een nieuw huis? Dan kan je kiezen tussen nieuwbouw of bestaande bouw. Waarin wint nieuwbouw het van bestaande bouw? Dat lees je hieronder!  

5 voordelen van nieuwbouw

1.    Geen gedoe! Nieuwbouw gelijk al duurzaam gebouwd!

Als je voor bestaande woning koopt, dan moet je vaak flink verbouwen om een milieuvriendelijk huis en een gunstig energielabel van je woning te krijgen. Zonnepanelen, HR++ glas, isolatie en ga zo maar door. Kies je voor nieuwbouw dan is één van de grote voordelen dat je direct een duurzaam huis koopt. De energiebesparende maatregelen maken nieuwbouw duurder, maar de kosten verdien je binnen de kortste keren terug!

2.    Kosten nieuwbouw huis? Vaste koopprijs dus bieden hoeft niet!

Je hebt je droomhuis gevonden en je wilt er alles aan doen om het te bemachtigen. Maar hoeveel moet je overbieden? Die stress heb je niet bij nieuwbouw! Er is meestal sprake van een vaste prijs bij nieuwbouw. Hierdoor weet je direct of dat nieuwbouwproject binnen jouw budget valt. 

3.    Minder kosten koper: vrij op naam

Ga je een nieuwbouwhuis kopen? Dan betaal je veel minder kosten koper, die je bij een bestaande woning wel moet voldoen. Dit is nog een voordeel van nieuwbouw. En niet voor niets! Je koopt nieuwbouw ‘vrij op naam’, wat wil zeggen dat diverse kosten al bij de koopsom in zitten. Het bespaart jou kosten die je niet hoeft uit te geven aan een taxateur of aan overdrachtsbelasting.

4.    Niks te slopen of verbouwen! Inbreng in bouwtekening huis

Het volgende voordeel: je bent de éérste eigenaar van een nieuwbouwhuis! Je hebt dan ook veel inspraak op de indeling van je nieuwbouwhuis. En dat geeft jou als toekomstige eigenaar van de nieuwbouw een groot voordeel! Jij bepaalt (uiteraard in overleg met de aannemer) of en waar je een extra toilet wilt, hoe je keuken eruit gaat zien en hoe je jouw tuin opgeleverd krijgt. Zo wordt jouw nieuwe woning écht jouw droomwoning!

5.    Nieuwbouw vergt minder onderhoud dan bestaande bouw

Een nieuwbouwwijk staat vol splinternieuwe woningen. Dat is een groot voordeel van nieuwbouw voor jou, want het scheelt je een hoop kopzorgen én geld de komende tijd! Een verbouwing van je woning is niet nodig en vervelende zaken als kwaaitaalvloeren of asbest kom je niet tegen. Dat geld kun je dus mooi besteden aan de kosten voor de inrichting van je nieuwbouwhuis!

Nieuwe hypotheek nodig? Bel Academica!

Wij vergelijken alle rentes en voorwaarden in de markt en je krijgt de voordeligste (nieuwbouw) hypotheek aangeboden! Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!