Nieuwbouw of bestaande bouw? 5 voordelen van NIEUW!


13.627 keer gelezen

Op zoek naar een koopwoning? Dan kan je kiezen tussen nieuwbouw of bestaande bouw. Waarin wint nieuwbouw het van bestaande bouw? We geven je hieronder 5 voordelen!

1. Nieuwbouw = direct energiezuinig gebouwd

Als je een bestaande woning koopt, dan moet je vaak flink verbouwen om een milieuvriendelijk huis en een bijpassend, gunstig energielabel te krijgen. Zonnepanelen, HR++ glas, isolatie en ga zo maar door. Kies je voor nieuwbouw dan is één van de grote voordelen dat je direct een energiezuinig huis koopt. De energiebesparende maatregelen maken nieuwbouw duurder, maar de kosten verdien je binnen de kortste keren terug!

2. Overbieden? Bij nieuwbouw verleden tijd

Je hebt je droomhuis gevonden en je wilt er alles aan doen om het te bemachtigen. Vaak moet je overbieden, omdat de vraag groter is dan het aanbod op de huizenmarkt. Starters komen hierdoor lastig aan een koopwoning, aangezien zij geen overwaarde van een vorige woning kunnen inzetten om te overbieden. Gelukkig werkt dit niet zo bij nieuwbouw. Zo is er hier meestal sprake van een vaste prijs. Hierdoor heeft iedereen een gelijke kans én weet je precies of de woning binnen jouw budget valt. Meer kans maken bij de inschrijving voor een nieuwbouwwoning? Laat op voorhand een financiële check nieuwbouw bij Academica uitvoeren.

3. Kosten koper? Minder eigen geld nodig bij nieuwbouw

Ga je een nieuwbouwhuis kopen? Dan betaal je veel minder kosten koper, die je bij een bestaande woning wel moet voldoen. Je koopt namelijk een nieuwbouwwoning ‘vrij op naam’, wat wil zeggen dat je onder andere geen overdrachtsbelasting en taxatiekosten hoeft te betalen. Verder zijn de notariskosten lager dan bij de overdracht van een bestaande koopwoning. Scheelt je een hoop geld!

4. Inbreng in bouwtekening huis = niks slopen of verbouwen

Het volgende voordeel van nieuwbouw: je bent de éérste eigenaar van een nieuwbouwhuis. Je hebt dan ook veel inspraak op de indeling hiervan. Dat geeft jou als toekomstige eigenaar van de nieuwbouwwoning een groot voordeel. Jij bepaalt vaak (uiteraard in overleg met de aannemer) of en waar je een aanbouw wilt, hoe je keuken eruit gaat zien en hoe je jouw tuin opgeleverd krijgt. Zo wordt jouw nieuwe woning écht jouw droomwoning.

5. Nieuwbouw vergt minder onderhoud dan bestaande bouw

Een nieuwbouwwijk staat vol splinternieuwe woningen. Dat is een groot voordeel van nieuwbouw voor jou, want het scheelt je een hoop kopzorgen én geld de komende tijd! Een verbouwing van je woning is niet nodig en vervelende zaken als kwaaitaalvloeren of asbest kom je niet tegen. Dat geld kun je dus mooi besteden aan de kosten voor de inrichting van je nieuwbouwhuis.

Nieuwe hypotheek nodig? Bel Academica!

Wij vergelijken alle rentes en voorwaarden in de markt en je krijgt de voordeligste (nieuwbouw) hypotheek aangeboden! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter. Het eerste gesprek is altijd gratis!

Heb je een vraag? Bel ons!