nieuwbouw

Inschrijven nieuwbouw: vergroot je kansen met een financiële check!


10.518 keer gelezen

Heb je een nieuwbouwwoning op het oog? Leuk! Helaas zijn er vaak nog vele anderen die zichzelf wel zien wonen op dit mooie plekje. Maar hoe kan jij ervoor zorgen dat je toch een streepje voor hebt bij het inschrijven op een nieuwbouwproject? Laat op voorhand een financiële check uitvoeren!

Ontwikkelingen nieuwbouw 2022

Ondanks dat de overheid in 2021 aankondigde meer nieuwbouwprojecten te starten, lijkt het werkelijke aantal veel lager te liggen. Daar tegenover staat dat steeds meer mensen een nieuwbouwwoning willen. Het aanbod is dus beperkt! Wil je kans maken, dan moet je vaak al een bewijs van financiering hebben om überhaupt in te mogen schrijven voor een loting. Hoe je die krijgt? Via een financiële check nieuwbouw!

Wat is een financiële check nieuwbouw?

Met een financiële check, ook wel financiële haalbaarheidscheck genoemd, wordt jouw financiële situatie onder de loep genomen. Hierin wordt duidelijk of jij de nieuwbouwwoning en bijkomende kosten kan betalen. Dit kan je laten doen bij een onafhankelijk hypotheekadviseur, die voor jou een verklaring opstelt en ondertekent. Maar hoe helpt dit precies om je kans te vergroten op die felbegeerde nieuwbouwwoning die je op het oog hebt?

Financiële check nieuwbouw = streepje voor!

Met een financiële check maak je vaak meer kans bij de inschrijving van nieuwbouwprojecten. Hoe meer mensen zich willen inschrijven, hoe strenger de selectie kan zijn. Een financiële check is bij veel lotingen dan ook een vereiste. De projectontwikkelaar krijgt hiermee meer zekerheid dat jij daadwerkelijk de nieuwbouwwoning kan betalen. En hoe sneller je de financiering kan regelen, hoe beter. Zorg dus dat je vooraf al een ‘financiële check nieuwbouw’ paraat hebt liggen. Dan heb je ieder geval een streepje voor op concurrenten die dit nog niet hebben!

Academica helpt je aan een financiële check nieuwbouw!

Wil je een financiële check laten doen, zodat jij meer kans maakt bij de inschrijving voor een nieuwbouwwoning? Dat kan bij Academica! Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs berekenen snel voor jou wat je mogelijkheden zijn. Bel 078 648 14 80 of vul je gegevens in. Wij helpen je graag!

Heb je een vraag? Bel ons!