NHG: in 2020 oversluiten naar laagste tarief ernstig beperkt!


18.446 keer gelezen

Heb je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en wil je deze graag oversluiten naar een NHG hypotheek mét de laagste rente? Kom dan nu in actie, want vanaf 2020 wordt het een stuk lastiger! We leggen uit hoe het zit en wat slim is om te doen.

Nationale Hypotheek Garantie

NHG fungeert als vangnet, wanneer je te maken krijgt met noodgedwongen verkoop van jouw woning door werkloosheid, scheiding of bij overlijden van je partner, waardoor een restschuld ontstaat. Voor deze dienst betaal je eenmalig een percentage over de hypotheek, maar daartegenover staat wel dat je de laagste hypotheekrente krijgt. Super aantrekkelijk, maar..

NHG kostengrens 2020 gaat ook gelden bij oversluiten!

Vanaf 2020 wordt de NHG grens verhoogd naar 310.000 euro. Goed nieuws voor nieuwe huizenkopers, maar deze grens zal dan ook voor oversluiters gelden. Dit betekent dat de taxatiewaarde van jouw koopwoning niet boven de grens van 310.000 euro mag komen. Is dit wel het geval, dan kom je volgend jaar bij oversluiting niet meer in aanmerking voor een NHG hypotheek!

Dit kan nog tot eind 2019

Op dit moment ligt de NHG grens op 290.000 euro. Dit maximale bedrag geldt ook voor het oversluiten van je huidige hypotheek! Is jouw woning 400.000 euro waard? Geen probleem: tot het einde van 2019 kom jij bij het oversluiten van je hypotheek, van maximaal 290.000 euro, nog in aanmerking voor een NHG hypotheek. Mocht je dit graag willen, dan is het slim nu in actie komen!

Nu nog oversluiten mét NHG? Bel Academica!

Wil je bij het oversluiten van je huidige hypotheek nog profiteren van de zekerheid van NHG en een extra lage rente? Bel 078 648 14 18 of laat hier je gegevens achter. Dan plannen we zo snel mogelijk een gesprek, zodat jij de boot niet mist!

Heb je een vraag? Bel ons!