hand met vijf vingers

Kan ik een hypotheek krijgen? 5 situaties uitgelicht


7.367 keer gelezen

Wil je een hypotheek afsluiten? Bijvoorbeeld voor de aankoop van een woning, om je hypotheeklast te verlagen, voor een verbouwing of om je overwaarde op te nemen? Maar twijfel je of het in jouw situatie mogelijk is? Goed nieuws: er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Helemaal als je een hypotheekexpert inschakelt. Dat laten we zien aan de hand van 5 situaties!

1. Hypotheek krijgen als zzp’er? Bij Academica meer mogelijk

Als zzp’er heb je vaak veel verschillende opdrachten en heb je geen vast inkomen. Het kan dan lastiger zijn om een hypotheek te krijgen. Maar niet als je bij Academica aanklopt! Wij zijn onafhankelijk en vergelijken alle geldverstrekkers in de markt. Het grote voordeel hiervan is dat de startende ZZP’er en de doorgewinterde ondernemer allebei het meest passende hypotheekadvies krijgen in hun individuele situatie. Dus ook na 1 jaar ondernemerschap zijn er al mogelijkheden. En wij kunnen je precies vertellen welke dat zijn!

2. Hypotheek afsluiten zonder vast contract: zo doe je dat

Er wordt vaak gedacht dat je alleen een hypotheek kan aanvragen als je een vast contract hebt bij je werkgever. Maar niks is minder waar! Zo kan je met een intentieverklaring van je werkgever vaak gewoon een hypotheek krijgen. Hiermee geeft je werkgever aan het voornemen te hebben om jou in vaste dienst te nemen. Krijg je geen intentieverklaring, dan kijkt de bank naar je gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar. Laat door een onafhankelijk hypotheekadviseur je maximale hypotheek berekenen en weet direct wat je mogelijkheden zijn.

3. Hypotheek met studieschuld? Niet enige factor voor kopen huis

Heb je een studieschuld? Dan begrijpen we dat je je afvraagt of het mogelijk is om een hypotheek af te sluiten. Door een studieschuld wordt je maximale hypotheek namelijk lager. Hoeveel precies, is afhankelijk of jouw studieschuld onder het oude of nieuwe leenstelsel valt. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn voor het krijgen van een hypotheek. Dit is namelijk afhankelijk van veel meer factoren, zoals je huidige (en toekomstige) inkomen en de waarde van de woning die jij op het oog hebt. Bespreek jouw situatie eens met een hypotheekexpert van Academica, dan bekijken we meteen al je mogelijkheden. Tip: houd studieschuld nooit achter, dit kan negatieve gevolgen hebben.

4. Hypotheek krijgen met openstaand krediet? Ja!

Wanneer je een consumptief krediet hebt, wordt 2% van de totale lening als maandlast doorberekend als vaste last. Dat is een hoop geld, waardoor je maximaal mogelijke hypotheek lager wordt. Maar Academica kan je hierbij helpen! Zo kijken wij naar je persoonlijke situatie om het maximale eruit te halen. Zo zijn er wellicht mogelijkheden om jouw kredieten om te zetten, waardoor jouw vaste lasten dalen en je in sommige gevallen wél de hypotheek kunt krijgen die je wilt!

5. Pensioen en hypotheek: veel opties

Ja, er is tegenwoordig veel mogelijk op hypotheekgebied als je met pensioen bent, of binnen 10 jaar de AOW leeftijd bereikt. Zo geldt er vanaf datum AOW een ruimere standaardtoets en zijn er nu veel meer mogelijkheden om geld uit jouw stenen te halen. Dit kun je dan gebruiken voor een volgende hypotheek of voor andere doeleinden. Meer weten? Laat je hierover goed adviseren door een onafhankelijke adviseur.

Benieuwd of jij een hypotheek kan krijgen?

Laat Academica de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten. Ook als jouw situatie nog niet hierboven uitgelicht is. Wij zijn onafhankelijk en vergelijken alle aanbieders in de markt tegen de laagste rentes én de beste voorwaarden. Hierdoor weten we precies bij welke partij we moeten aankloppen voor de voordeligste hypotheek voor jou! Bel 078 648 14 80 of laat hieronder je gegevens achter.

Heb je een vraag? Bel ons!