Witte ruimte met tafel en stoelen

Jouw hypotheek 4 jaar of ouder? Gratis rentecheck!


14.202 keer gelezen

Baal jij van je te hoge hypotheekrente die je jaren geleden hebt vastgezet? Dan is het tijd om in actie te komen! Doe de gratis rentecheck bij Academica. Schrik niet: hieronder lees je alvast hoeveel een paar procent hypotheekrente al scheelt.

Veel huizenbezitters hebben een té hoge rente  

Tussen 2007 en 2011 was een rente van 4,7% voor 10 jaar vast heel normaal. Inmiddels niet meer! Het actuele rentetarief voor 10 jaar vast is  1,64%. Ook 20 en 30 jaar rentevast liggen ver onder de tarieven van een paar jaar geleden. Hieronder zie je welke enorme verschillen er kunnen ontstaan bij een hypotheek van €200.000:

  • Huidige bruto rentelast 4,7%:  € 783,33 per maand.
  • Bruto rentelast bij oversluiten naar 10 jaar vast voor  1,64%: €  273,33 per maand.
  • Verschil: € 510,- per maand!

Per jaar scheelt dit € 6.120,- aan rente!

Tijd voor verandering! Laat je rentevaste periode openbreken

Heb jij op dit moment een vergelijkbare hypotheekrente? Grote kans dat je rentevaste periode openbreken veel geld oplevert. Er zal sprake zijn van bijkomende kosten, maar die verdien je meestal gewoon terug met het rentevoordeel. Daarnaast profiteer je weer van meer zekerheid op de lange termijn.

Hoeveel scheelt 1 procent hypotheekrente?

Ook met een lagere hypotheekrente kan de rentcheck al in jouw voordeel zijn. Een heel simpel rekenvoorbeeld leert: met een hypotheek van €200.000 scheelt 1% hypotheekrente al €2000,- aan rente per jaar. Tel uit je winst!

Doe de gratis rente-check!

  1. Bel 078 648 14 18 of laat hieronder je gegevens achter via het contactformulier.
  2. Een van onze onafhankelijke adviseurs doet telefonisch direct een inventarisatie van jouw huidige hypotheek. Zo weet je direct of openbreken jou iets oplevert! (Helemaal vrijblijvend, je zit nergens aan vast.)
  3. Ben jij blij met de uitkomst? Dan maken we graag een vervolgafspraak voor een kopje koffie bij jou thuis!

Goed om te weten: als je ja zegt, vergelijken we álle hypotheekaanbieders in de markt voor je. Zo weet je zeker dat je altijd de laagst mogelijke rente krijgt.

Heb je een vraag? Bel ons!