Briefgeld euro's

Je huis verkopen? Grijp nu je kans!


11.805 keer gelezen

Heb je nog twijfels over het verkopen van je huis? Twijfel niet langer! Als verkoper heb je op dit moment dé ideale onderhandelingspositie. Huizen staan steeds minder lang te koop. En de verkoopprijzen gaan over de kop. Kortom: het is tijd om deze kans als verkoper te grijpen!

Huizen binnen enkele weken verkocht

Het bordje ‘verkocht’ hangt misschien wel sneller op jouw voorgevel dan gedacht. Meer dan de helft van alle woningen is al binnen 3 maanden verkocht. Rijtjeshuizen staan nog geen 8 weken te koop. In populaire wijken worden woningen zelfs al verkocht voordat ze op Funda staan.

Niet locatie, maar prijsklasse bepalend

Je hoeft niet meer in steden als Amsterdam of Utrecht te wonen om je huis binnen no-time te verkopen. Wáár je woont heeft steeds minder invloed op een snelle deal. De prijsklasse is wél belangrijk voor een snelle verkoop van je huis. Vooral tussenwoningen zijn populair. Starterswoningen verkopen snel omdat ze schaars zijn. De verkoop van een vrijstaande woning duurt gemiddeld het langst: een half jaar. Dat is nog steeds snel als je het vergelijkt met een paar jaar geleden!

Aanbod huizen daalt: meer kans voor jou!

Nog een reden waarom de kans groot is dat jouw huis snel is verkocht? Er staan simpelweg steeds minder huizen te koop. Daarmee heb je nauwelijks concurrentie meer van kopers bij jou in de buurt. Mooi, want hierdoor hoef je jouw prijs niet meer aan te passen aan de vraagprijs van de buren. Verkoop je een appartement? Dan hoef je je hier helemaal geen zorgen meer over te maken! Dit aanbod is in een jaar tijd bijna gehalveerd.

Verkopersmarkt nu ideaal

Bij één op de zes woningen ligt de verkoopprijs al boven de vraagprijs! Je kunt je huis razendsnel verkopen zonder dat je in de onderhandeling veel van de prijs af hoef te doen. Dat maakt de omstandigheden op de verkopersmarkt ideaal. Bij vrijwel alle huizen is het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs minimaal.

Zelf een nieuw koophuis? Geen zorgen!

De kans is natuurlijk groot dat je zelf ook weer een nieuwe woning wilt kopen. Ook dan geen zorgen! De meeste mensen stromen door naar een huis in een hogere prijscategorie. In deze categorie komt de groei nu pas op gang. Daarom kun je nu nog rekenen op minder concurrentie van andere kopers. Kortom: ook jouw positie als koper is nú nog ideaal! (Hou er wel rekening mee dat de huizenprijzen in deze prijscategorie op het moment van schrijven al aan het stijgen zijn.) 

Grijp maar raak, maak een afspraak!

Ga juist nu voor een volgende koopwoning. Bel ons op 078 648 14 18 en maak een afspraak met een van onze adviseurs. We bekijken jouw financiële mogelijkheden voor een volgende koopwoning. Vaak dezelfde dag nog!

Heb je een vraag? Bel ons!